Muskarissa

Share |

Keskiviikko 24.9.2008 klo 22:42 - Johanna Koivuniemi


Kävimme Juhon kanssa illansuussa Mannerheimin Lastensuojeluliiton muskarissa Tuusulan puolella Kellokosken perhekeskuksessa. Muskari kesti vain vajaan tunnin, mutta se oli sekä äidille että pojalle rentouttava hetki.

Juho mielistyi puukapuloihin, joten kun muskarissa olisi pitänyt välillä vaihtaa soittimia muiden kanssa, ei hän siihen oikein suostunut. On tullut poika ilmeisesti isäänsä jääräpäinen ;)

Mäntsälän Hyökännummi ja Tuusulan Kellokoski ovat käytännössä yhtä ja samaa kyläkuntaa, jonka kunnanraja erottaa. Tai minä kutsuisin tätä aluetta kaksoiskyläksi. Muskarikäynnillä, kuten niin useissa muissakin asioissa, on helppo huomata, miten keinotekoisia kunnanrajat joskus ovat.

Joillakin suunnilla kuntien rajat ovat kuin kiveen hakattuja Berliinin muureja. Keski-Uudellamaalla ja varsinkin Hyökännummen ja Kellokosken välillä rajaa ei edes huomaa, sillä ihmiset käyttävät kaupallisia palveluita ja harrastavat karttaan piirrettyjen viivojen yli.

Yksi hyvä esimerkki on juuri MLL Kellokosken toiminta, jossa on mukana useita äitejä ja perheitä täältä Hyökännummen puolelta. Ja rajat on ylitetty myös Mäntsälän ja Tuusulan kuntien välillä, kun Hyökännummen ja myös osa Ohkolan väestä saa lääkäripalvelut Kellokosken terveysasemalta.

Avainsanat: blogi, muskari, MLL, Hyökännummi, Kellokoski, perhe, äiti, musiikki, kunta, Mäntsälä, Tuusula, raja, kunnanraja, palvelut, lääkäri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini