Elinvoimainen Mäntsälä

Share |

Maanantai 20.10.2008 klo 23:43 - Johanna Koivuniemi


Mäntsälä on viime vuosina elänyt vahvaa asukaskasvun kautta. Kunnan valttikortteina voi asukashoukuttelevuuden näkökulmasta pitää hyviä ja monipuolisia liikenneyhteyksiä, viihtyisää ja luonnonläheistä ympäristöä sekä turvallisuutta.

 

Väestömuutto kuntaan on synnyttänyt ja kasvattanut uusia asuinalueita erityisesti Etelä-Mäntsälään Ohkolan-Hyökännummen ja Mäntsälän keskustataajaman alueelle. Toisaalta uusia asukkaita on muuttanut myös Mäntsälän muihin idyllisiin kyliin.

 

Kyläteillä kierrellessä on ollut ilo nähdä vanhojen ja kunnostettujen rakennusten sykkivän elämää tai uusien talojen siistejä pihoja. Mäntsälässä ja sen kylissä rakennuskulttuuria, maalaismaisemaa ja luontoa osataan arvostaa ja siitä ottaa hyöty myönteisellä tavalla irti.

 

Mäntsälän on jatkossakin pidettävä kiinni koko kunnan elinvoimaisuuden säilyttämisestä. Kunnan asutusta ja palveluita ei pidä keskittää vain rautatien varteen ja keskustaajaman ympärille, vaan ihmisille on taattava mahdollisuus asumiseen ja elämiseen kylissä ja haja-asutusalueilla.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että kuntakeskuksen lisäksi myös sivukylillä ja uusilla asuma-alueilla tulee olla riittävästi harrastusmahdollisuuksia ja -tiloja erityisesti lapsillemme ja nuorillemme, mutta myös muullekin väestölle. Meille kaikille ovat tärkeitä tilat ja tilaisuudet, joissa voimme tavata kanssaihmisiä. Myös erilaisten harrastuskurssien järjestämistä sivukylillä kannattaisi lisätä.

 

Olennainen tekijä kunnan eri osien elinvoimaisuuden säilyttämisessä on toimivat liikenneyhteydet ja -palvelut. Jokaiselle ihmiselle tärkeä peruspalvelu eli terveydenhuolto on saatavissa kunnan keskustaajamassa. Tärkeä osa tämänkin peruspalvelun toimivuutta on se, että esimerkiksi omassa kodissaan Sulkavalla asuva ikäihminen pääsee tarpeen vaatiessa sujuvien kulkuyhteyksien varassa lääkäriin.

Avainsanat: blogi, kylät, julkinen liikenne, harrastusmahdollisuudet, kunta, palvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini