Ennakkoäänestys päättyi

Share |

Keskiviikko 22.10.2008 klo 22.19 - Johanna Koivuniemi


Eilinen oli viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Mäntsäläläisistä 2666 henkeä kävi seitsemän ennakkoäänestyspäivän aikana äänestämässä. Tämä on 18,9 prosenttia Mäntsälän äänioikeutetuista. Koko maan äänioikeutetuista 24,16 prosenttia äänesti ennakkoon.

Mäntsälässä äänestysaktiivisuus vaikuttaisi ennakkoäänestyksen perusteella seuraavan vuoden 2004 kunnallisvaalien linjaa. Tuolloin mäntsäläläisistä äänesti ennakkoon 18,7 prosenttia, kun koko maan vastaava luku oli 22,9 prosenttia.

Vaikka äänestysaktiivisuus vaikuttaisi samanlaiselta kuin edellisissä kunnallisvaaleissa, lukuihin ei voida kotikunnassamme olla tyytyväisiä. Täytyy muistaa, että edellisten kunnallisvaalien äänestysvilkkaus Mäntsälässä oli ainoastaan 54,3 prosenttia eli ainoastaan hieman yli puolet äänioikeutetuista käytti silloin oikeuttaan vaikuttaa kuntapäättäjien valintaan.

Nyt kannattaa olla aktiivinen, käyttää äänioikeuttaan ja suositella äänestämistä myös kaikille tuttaville. Tulevat neljä vuotta ovat kunnissa tärkeiden päätösten aikaa kuntatalouden ollessa tiukilla. Päätökset koskevat muun muassa sitä, miten terveydenhoito turvataan; miten työpaikat ja elinkeinot Mäntsälässä kehittyvät; miten joukkoliikenne toimii; mikä on oman kyläkoulun, ammattikoulun tai lukion tulevaisuus.

Äänestäjällä on siis vahva vaikutusvalta Mäntsälän tulevaisuuden suuntaan. Siksi äänioikeutta kannattaa käyttää!

Avainsanat: blogi, äänioikeus, vaalit, äänestäminen, Mäntsälä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini