Vaiheikas viikonloppu

Share |

Sunnuntai 31.5.2009 klo 21.43 - Johanna Koivuniemi


Toukokuun viimeinen viikonloppu on ollut perheellemme monella tapaa vaiheikas. Kävin perjantaina Naistenklinikalla, missä lääkärin kanssa arvioitiin uuden tulokkaan painoa ja mahdollista synnytyspäivää.

Lapsen laskettu aika olisi 8.7., mutta näyttää siltä, että uusi ihminen näkee päivänvalon jo vähän aikaisemmin. Diabetekseni vuoksi hänen kasvunsa kun kulkee painokäyrien yläpuolella.

Kun lähtö synnytykseen voi tulla koska tahansa, saatoimme eilen siskoni suosiollisella avustuksella loppuun viikon kestäneen siivousprojektin. Talon ikkunat pesin viikolla pojan nukkuessa, ja iltaisin olemme järjestelleet kaappeja. Uskomatonta, miten paljon sitä ihminen itselleen kerää turhaa tavaraa ja paperia!

Eilispäivän neljän tunnin siivouksen jälkeen voin huoahtaa helpotuksesta. Koti on nyt valmis vastaanottamaan uuden tulokkaan. Stressi on siltä osin ohi. Siivous kyllä turvotti nilkkojani, jotka illalla olivat pyöreät kuin "puupökkelöt".

Tämä viikonloppu on kymmenille tuhansille koululaisille, ammattiin valmistuneille ja ylioppilaille juhlaa. Mekin saimme kutsun esimieheni pojan ylioppilasjuhliin, jotka pidettiin eilen iltapäivällä Vuosaaressa.

Matkalla ylioppilasjuhliin mieheni sai puhelun työkaveriltaan, joka kertoi kansanedustaja Susanna Haapojan kuolleen aivoverenvuotoon aiemmin päivällä. Mieheni Tuomas on tuntenut Susannan pitkään, kun he ovat samoilta seuduilta kotoisin ja olleet mukana paikallisen keskustapiirin sekä nuorisoseuran ja 4H:n parissa.

Itse juttelin Susannan kanssa muutaman kerran, ja hän kävi meillä kylässä vuosi sitten näihin samoihin aikoihin. Hän oli mutkaton ja valoisa ihminen.

Suru-uutinen hieman himmensi tätä viikonloppua.

Tänään on päivä mennyt lähinnä lepäillessä. Aamun lehtien luvun jälkeen olimme kolmistaan hetken aikaa pihalla syömässä jäätelöä. Ruoka-ajan koittaessa päätimme lähteä "ulos syömään" ja jakaa autolla samalla muutamia eurovaalimainoksia lähialueelle.

Tunnin mainosjaon jälkeen parkkeerasimme auton tuossa Kellokosken puolelle olevan ravintola Cherifin pihaan. Cherifissä palvelu ja ruoka olivat jälleen kerran erinomaista.

Loppupäivä onkin mennyt pyykätessä, löhöillessä, jäätelöä syödessä (jo toisen kerran tänään!) sekä seuratessa pojan leikkejä ja vatsassa olevan vauvan "liikehdintää". Pienellä tunnin lenkillä käytiin pyörähtämässä lähikaduilla, ja samalla jaettiin vielä vähän eurovaalimainoksia.

Huomenna onkin sitten valtuuston kokous. Se on tällä kertaa teemavaltuusto, jossa keskustellaan Mäntsälän kaavoitus- ja maankäyttöasioiden ajankohtaisista teemoista.

 

Avainsanat: blogi, viikonloppu, lapsi, syntymä, ylioppilas, Naistenklinikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini