Sepänmäen markkinoilla

Share |

Sunnuntai 9.8.2009 klo 12.26 - Johanna Koivuniemi


Mäntsälä on perinteinen kulttuuripitäjä, josta löytyy nähtävää ja osaamista moneen lähtöön. Viime kesänä kävimme eräänä iltana Hirvihaarassa sijaitsevan Sepänmäen museon pihassa kääntymässä katsomassa, millainen paikka se on.

Tänään aamupäivällä kävimme museolla pidetyillä maalaismarkkinoilla perheen kanssa. Maalaismarkkinoiden tunnelma ja puitteet erosivat erinomaisesti edukseen nykyisin vallalla olevasta tavaraa ja helppoheikkimäisestä markkinakulttuurista. Sepänmäellä oli leppoisa ilmapiiri, jossa myyjät - käsityöläiset ja paikalliset mäntsäläläiset toimijat – itsekin nauttivat aurinkoisesta kesäpäivästä, poissa oli tyrkytysmentaliteetti. Osa myyjistä oli myös sonnustautunut vanhan ajan asusteisiin, joka oli oivallisesti lisäämässä perinnetuntua.

Markkinoilla kierrellessä huomasi kuinka monipuolista osaamista ja pienyritystä Mäntsälästä ja sen lähialueelta löytyy. Meidänkin mukaamme tarttui Sälinkään myllyn leipiä, Nikinojan marttojen pitkopullaa ja Mäntsälän mehustamon mansikka-punaviinimarjamehua.

Sepänmäen museorakennuksiin taloihin, latoihin ja aittoihin olisi ollut mahdollisuus myös tutustua, mutta pikkupoikiemme kärsivällisyys ei enää siihen riittänyt.

Avainsanat: blogi, markkinat, Hirvihaara, museo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini