Tapahtumarikas vuosi

Share |

Lauantai 26.12.2009 klo 13:04 - Johanna Koivuniemi


Joulun pitkät pyhät alkavat olla ohi. Joissain perheissä valmistaudutaan hiljalleen ensi viikon lyhyeen arkeen ennen Uutta Vuotta. Toisissa perheissä taas joululoma jatkuu vanhempien viettäessä välipäivät poissa töistä vapaalla.

Perheemme on viettänyt joulunaikaa Pohjanmaan lakeuksilla – Ilmajoella ja Haapavedellä. Arkivuoden aikana vierailut Mäntsälästä isovanhempien luokse satojen kilometrien päähän ovat usein vajaan kahden päivän pikavisiittejä. Nyt on vietetty aikaa yhdessä useita päiviä – laulettu joululauluja, juostu, luettu, leikitty ja öllistelty.

Itselleni mennyt vuosi on ollut tapahtumarikas. Perheemme kasvoi kesäkuun alussa nelihenkiseksi, kun Eero-poikamme syntyi. Jännitystä lapsemme ensi hetkiin toi se, että hän syntyi yli kuukauden ennenaikaisesti ja joutui viettämään toista viikkoa sairaalahoidossa. Suomessa on erinomainen terveydenhoitojärjestelmä, mistä kannattaa pitää kiinni.

Äitiyden ilo on tänään kaksinkertainen, vaikka välillä sitä kahden hulivilipojan kanssa tuntee väsymystä. Taloyhtiömme muut äidit, seurakunnan toiminta Hyökännummella sekä Kellokosken perhekeskuksen työntekijöiden ja vapaaehtoisjärjestöjen voimin pyöritetty perhetoiminta ovat tärkeitä niin itselle kuin pojillekin. Lähiyhteisöissä ja vapaaehtoistyössä on voimaa!

Takana on myös ensimmäinen vuosi Mäntsälän kunnanvaltuustossa. Kunnallispolitiikan vuosi on ollut opettavainen, sillä arjen palveluiden ja syvällä uivan kunnan talouden yhteensovittaminen ei aina ole helppoa – tai päätöksentekijälle ei ole tiedossa pelkästään ruusuja ja selkääntaputuksia – koska vaikeisiinkin ratkaisuihin on ollut oltava – ja on oltava – valmis.

Tätä kirjoittaessa ikkunasta näkyy levollinen talvimaisema. Puut ovat lumen verhoamia ja maa on peittynyt kauttaaltaan valkoiseen. Jäälyhdyt pihassa odottavat vuoroaan siihen saakka, että päivä päivältä pidentyvä päivän valkeus vaipuu horisontin taakse.

Talven rauhaa,

Johanna.

Avainsanat: blogi, joulu, uusivuosi, perhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini