Suomen puolesta - Janne Kaisanlahti Euroopan parlamenttiin!

Share |

Sunnuntai 12.5.2019 - Johanna Koivuniemi


Toreilla ja turuilla on hämmästyttävän hiljaista EU-teemasta, vaikka europarlamenttivaalien vaalipäivä on Suomessa jo kahden viikon kuluttua 26.5.2019 ja ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona ollen 15.-21.5.2019. Suomen 13 tai 14 edustajaa Euroopan parlamenttiin valitaan näissä vaaleissa viisivuotiskaudeksi.

Tällä kertaa minun oli helppo tehdä valinta ehdokkaastani, olihan jo hyvän aikaa tuntemani, 34-vuotias lakimies, kirkolliskokousedustaja Janne Kaisanlahti Lapista ehdokkaana näissä vaaleissa. Lapin tuntemuksen näen Jannelle suurena vahvuutena. Suomen Lapilla on kolme ulkomaata rajanaapurina ja lisäksi Lapissa sijaitsee Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutu.

Tunnen Jannen henkilönä ja poliitikkona, joka kykenee ajattelemaan itsenäisesti – virran mukana kulkijoita, kun on politiikassa liikaakin. Jannen koulutus, vahva tietämys ja tuntemus asioista, poliittisen järjestelmän ja orgaanien tuntemus, aiemmat luottamustoimet antavat hänelle vahvan pohjan toimia Euroopan parlamentissa Suomen edustajana. Arvostan suuresti myös sitä, että Janne vahvasti pitää esillä suomalaista arvoperustaa, jonka osana on kristinuskon vahva perusta.

Jannen suhtautuminen Euroopan unioniin on terveen kriittistä. Tosiasiahan on se, että olemme menettäneet paljon omaa päätösvaltaamme EU:n myötä. Koska EU:ssa kuitenkin ollaan, Suomen on vaikutettava siellä vahvasti. Jannen teemoista vahvasta aluepolitiikasta ja suomalaisen alkutuotannon ja kotimaisen ruuan tärkeydestä on helppo olla samaa mieltä. Vahva aluepolitiikka on koko Suomen etu, Euroopan mittakaavasta katsottuna koko Suomi on syrjässä. Hajautetun yhteiskuntajärjestelmän ideologiaa on helppo minunkin olla tukemassa. EU:n päätösten myötä suomalainen alkutuotanto on ollut vaikeuksissa. Suomalainen maatalous tarvitsee puolustajaa. On huomioitava, että alkutuotannon edellytysten turvaaminen vaatii koko Suomen tuntemusta (esimerkiksi porotalous).

Vaikka EU-jäsenyyden myötä meistä suomalaisista on tullut vahvasti myös eurooppalaisia, näen silti, että Suomen edustajan on pystyttävä Euroopan parlamentissa tunnustamaan pystypäin suomalaista kansallisuutta ja kulttuuria. Viime vuosina Eurooppalaisten mukana Suomi on lähentynyt Eurooppaa ja etääntynyt Venäjästä. Kuten Janne, minäkin koen, että Euroopan rauha ei edisty Venäjää eristämällä (esimerkiksi pakotteet ja suurlähettiläiden karkottamiset). Kaiken kaikkiaan Suomen on noudatettava itsenäistä ulkopolitiikkaa myös EU:n jäsenenä. Liittovaltiokehitykselle Janne sanoo ehdottoman ein.

Näiden teemojen valossa minun on erittäin helppo tukea Jannea. Jannella on vahvat mielipiteet, eikä hän pelkää sanoa kantaansa tiukoissakaan tilanteissa – onhan hänen pitkä poliittinen kokemuksensa tehnyt hänestä vahvan. Jannen halu vaikuttaa alkiolaisella linjalla kanssaihmisten parhaaksi on ihailtavaa. Janne osaa ottaa avoimesti vastaan myös kriittistä palautetta toiminnastaan, ja on erityisen ihailtavaa, kuinka hänen kampanjassaan on mukana myös heitä, joilla saattaa olla arvomaailman osalta erilaisiakin näkemyksiä. Yhteinen näkemyksemme kuitenkin on, että Janne on se henkilö, joka pystyy viemään Suomen asioita eteenpäin EU:ssa.

Tuen Janne Kaisanlahden, numero 23, valintaa Euroopan parlamentin vaaleissa. Toivon, että sinäkin toimit samoin!

Avainsanat: politiikka, EU, europarlamentti, ehdokas


Kommentit

1.2.2020 22.06  Find yоurself a girl fоr thе night in yоur Ñ?ity UÐ?: http://ofknjgb.success-building.com/1d1d8

Š?dult numbŠµr 1 dŠ°ting Š°pŃ? fŠ¾r iphonŠµ: http://emwjjulx.storyofafeather.com/747ece6


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini