Nuorille kokoontumispaikka Hyökännummelle

Share |

Sunnuntai 19.10.2008 klo 21:55 - Johanna Koivuniemi


Hyökännummen koulun pihalle oli tänään puolenpäivän aikoihin pystytetty Keskustan teltta, jossa oli mahdollista tavata alueen kuntavaaliehdokkaita. Mukana oli jututettavana myös kansanedustaja Antti "Kanki" Kaikkonen. Kunnallisvaaliehdokkaana olin myös paikalla. Ehdokkaita tenttaamaan ja jututtamaan oli saapunut muutamia kyläläisiä ja ilmaisen makkaran perässä koulun pihalle oli kertynyt myös runsaasti kouluikäisiä lapsia.

Itse olin todella iloinen, että omalla kylällämme järjestettiin tilaisuus kuntalaisille tulla haastattelemaan ehdokkaita. Eräs perheenäiti tuli keskustelemaan kanssani Hyökännummen alueen nuorten vapaa-ajanvietosta ja oikeastaan heidän toimintatilojensa puutteesta.

Asuinalueellamme ei ole sellaista nuorison kokoontumispaikkaa, jossa he voisivat arki-iltoina ja viikonloppuisin tavata toisiaan ja harrastaa. Tähän saakka kokoontumispaikan virkaa on ajanut koulun piha, mikä keskustelukumppanini mukaan on aiheuttanut häiriöitä lähiympäristölle. Oman tilan puuttuessa hyökännummelaisnuoret ovat joutuneet kokoontumaan Kellokoskella.

Totesimme, ettei alueella ole valmiina rakennusta tai tilaa, jonne kokoontumispaikka saataisiin. Pohdimme yhdessä, josko nuorille voisi ajatella kokoontumistilaa Ohkolantien varteen entisen kyläkioskin paikalle. Parhaillaan kioskiyrittäjä ilmeisesti suunnittelee tuolle paikalle uutta liikekeskusta. Voisikohan kunta olla mukana rakennushankkeessa niin, että siihen saataisiin tiloja kyläläisten ja nuorten yhteiselle kokoontumispaikalle?

Tämänpäiväinen ehdokastilaisuus lämmittää mieltä näin illallakin. Juuri tällaista kunnallispolitiikan pitää olla: kuntalaiset esittävät näkemyksiään ja ideoitaan, asioista keskustellaan ja sitten yhdessä viedään tavoitteita eteenpäin.

Avainsanat: blogi, nuoret, Hyökännummi, nuorisotyö, koulu, vaalit, Antti Kaikkonen


Kommentit

26.10.2008 16:08  äippä itsekin

Olipa ilahduttavaa kuulla että asiasta on edes keskusteltu sillä alueelle olisi TODELLAKIN tilaus nuorten omalle tilalle. Pimeät syys- ja kylmät talvi-illat olisi nuortenkin mukavampi viettää lämpimissä sisätiloissa lähellä omaa kotiaan. Hyökännummella. Tämän päivän pienet taaperot ovat huomisen nuoria. Lapsiin ja nuoriin ja niiden vapaa-ajan viettoon on vastattava että pysyvät omalla reviirillä. Lähellä kotia, omalla kylällä jossa on tutut ja välittävät aikuiset lähellä. Miksi siis heidät "häädetään" toisiin kyliin kauas pois kotoa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini