Elämää diabeteksen kanssa 29 vuotta

Keskiviikko 14.11.2012 - Johanna Koivuniemi

On kulunut hieman yli 29 vuotta siitä hetkestä, kun minulla on diagnosoitu tyypin 1 diabetes. Silloin on ollut 6.-vuotissyntymäpäiväni, olen ollut väsynyt, enkä ole jaksanut leikkiä muiden lasten kanssa. Sitä myötä minut on viety terveyskeskukseen ja sieltä edelleen Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan. Oma diabetekseni on ollut ensimmäinen tapaus perhepiirissämme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, diabetes, insuliini,

Lapsilisäkö ongelmien syy?

Sunnuntai 4.11.2012 klo 13.11 - Johanna Koivuniemi

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubakin kannanottoa lapsilisien poistamisesta on uutisoitu kaikissa medioissa. Schubak esitti lapsilisien poistoa sillä perusteella, että ”ne tukevat huonomman aineksen lisääntymistä”, ja hänen mielestään on turha ihmetellä, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta. Lisäksi Schubakin mukaan lapsilisät lisäävät syrjäytymistä, sillä ne kannustavat perheitä hankkimaan lapsia huolimatta siitä, onko perheellä mahdollisuuksia ottaa vastuuta lasten kasvattamisesta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: blogi, lapsilisät, Saul Schubak, kokoomusnuoret, lapsiperheet, köyhyys, huumeet, alkoholi

Leipojan painajainen?

Perjantai 6.4.2012 klo 12.38 - Johanna Koivuniemi

Toissapäivänä avasin pakkauksestaan Yhteishyvän uusimman ruoka-liitteen. Viimeisellä aukeamalla oli Tropiikin suklaakakun ohje. Samantien päätin lisätä kakkuun tarvittavat ainekset kauppalistaan, että mies voi ne samalla kaupassa käydessään ostaa. Nyt kakku odottaa syöjiään jääkaapissa. Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta minulle, vaikka olen aina ajatellut, ettei minusta ole leipojaksi eikä ruuanlaittajaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, leivonta, ruoanlaitto, kotitalous

Isku vasten lapsiperheiden kasvoja

Perjantai 2.3.2012 klo 11.43 - Johanna Koivuniemi

Helsingin Sanomien tämänpäiväisen uutisen mukaan hallitus harkitsee kotihoidontuen keston lyhentämistä vuodella. Jatkossa tukea ei enää maksettaisi kaksi vuotta täyttäneistä lapsista. Vaikka perusteluissa käytetään nimenomaan taloudellisia argumentteja, kyseessä on puhtaasti arvovalinta!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, kotihoidontuki

Presidentiksi koko kansan Paavo!

Keskiviikko 4.1.2012 klo 14.19 - Johanna Koivuniemi

Lähdin eilen vajaan puolen vuoden ikäisen Greta-tyttäreni kanssa Paavo Väyrysen maakunnalliseen presidentinvaalijuhlaan Seinäjoelle. Vaalijuhlaan ei tarvinnut pettyä. Paavon sanoma on sen verran ajankohtaista ja iskevää, että parempaa presidenttiä ei tämän maan kamaralta tule löytymään.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, presidentinvaalit, Paavo Väyrynen

Mikä maksaa ja mistä kannattaa maksaa?

Maanantai 5.9.2011 klo 21.01 - Johanna Koivuniemi

Kuntien ja kuntayhtymien taloudet ovat tiukilla, minkä on jokainen asioita seuraava veronmaksaja huomannut. Suurimmaksi syyksi huonoon tai tappiolliseen taloustilanteeseen löytyy usein lähes puhujasta riippumatta erikoissairaanhoito ja sen aiheuttamat kustannukset. Vaikka asiassa voi euromääräisesti olla perää, onko todellisuudessa kyse sellaisesta asiasta, josta löytyy löysää?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, erikoissairaanhoito, euro, raha, kustannukset, arvot, sairaanhoito, terveys

Yksin!

Lauantai 20.11.2010 klo 23.47 - Johanna Koivuniemi

Viimeisten vajaan kahden kuukauden ajan olen viettänyt viikon arkipäivät yksin kahden pienen lapseni kanssa, kun mieheni lähti töihin neljän tunnin ajomatkan päähän. Päätöksen tekeminen perheemme tulevasta asuinpaikasta ei ollut kummallekaan meistä vanhemmista helppo, ja asiassa jouduttiin tekemään kompromisseja. Halu jatkaa omassa suhteellisen uudessa työpaikassani oli vahva, mutta usko omaan jaksamiseen viikkoleskenä oli myös aika vahva. Siksi päätimme tehdä tilapäisjärjestelyn, että asumme viikot eri paikkakunnilla ja olemme koko perhe yhdessä vain viikonloppuisin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, muutto, kunnallispolitiikka

Harrastussyksyn alkutahdeissa

Maanantai 30.8.2010 klo 22.04 - Johanna Koivuniemi

Vanhempi poikani Juho täytti heinäkuussa kolme vuotta ja ajattelimme jo keväällä, että Juhon kanssa voisi lähteä johonkin harrastusryhmään. Kuulin ystäväperheeltämme jo hyvän aikaa sitten, että Järvenpäässä toimii painikoulu ja Järvenpään Voimailijoiden nettisivuilla käytyäni mielenkiintoni herätti tosissaan 3-5-vuotiaille lapsille suunnattu painitemppukoulu.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: blogi, harrastus, paini, Järvenpään Voimailijat, urheilu, liikunta

Lomassa on taikaa!

Sunnuntai 18.7.2010 klo 22.01 - Johanna Koivuniemi

Kesä on kuumimmillaan – samoin kesälomakausi. Kesän ainoa lomaviikko on itselläni takana ja huomenna jatkuvat työt. Tosin tämäkin lomaviikko oli palkatonta, koska aloitin nykyisessä työpaikassani vasta huhtikuun lopussa. Toivoa sopii, että lomaa olisi ensi kesänä hiukan enemmän.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, loma, Turku, historia, vapaa-aika, Muumimaailma

Uusi alku ja uudet ihmiset?

Sunnuntai 13.6.2010 klo 11.49 - Johanna Koivuniemi

Viikonlopun aikana Keskustan koko johto uusiutui entistä varapuheenjohtajaa Tuomo Puumalaa lukuun ottamatta. Henkilövaalin tulos oli itselleni suuri pettymys.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, puoluekokous, Keskusta, luottamus

Suomi tarvitsee perheministeriön

Lauantai 29.5.2010 klo 20.00 - Johanna Koivuniemi

Suomessa olisi syytä perustaa oma perheministeriö. Suomi ikääntyy hurjalla vauhdilla, mutta uusia sukupolvia ei kuitenkaan synny samalla tahdilla. Perhepolitiikka onkin tämän ikääntyvän suomalaisen yhteiskunnan tärkein yhteiskunnallisen vaikuttamisen sektori. Nykyisen elintason ja hyvinvointipalveluiden säilyttäminen käy mahdottomaksi, jos uutta sukupolvea ei ole ottamaan vastuulleen yhteiskunnan rattaiden pyörittämistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, perhepolitiikka, ministeriö, arvot

Keskustan puheenjohtajakisan sävyerot

Tiistai 25.5.2010 klo 23.30 - Johanna Koivuniemi

Kävimme tänään koko perheen voimin katsomassa Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden paneelia Vantaan Heurekassa. Paneelissa olivat ehdokkaista paikalla Timo Kaunisto, Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen, sillä Paavo Väyrynen oli virkatehtävissä ulkomailla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, keskusta, perhepolitiikka, puoluekokous

Politiikka lähelle ihmistä

Sunnuntai 9.5.2010 klo 21.38 - Johanna Koivuniemi

Eilen oli valtakunnallinen, jo perinteeksi muodostunut rollaattorimarssipäivä. Toukokuun toinen lauantai toteutettava rollaattorimarssi toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Marssin tarkoituksena on järjestää vanhuksille mahdollisuus ulkoiluun. Valitettavasti mahdollisuutta ulkoiluun ei vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa asuvilla ole säännöllisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vapaaehtoistyö, vanhustenhoito, Mäntsälä, rollaattorimarssi

Ylen kohtuuton palkka

Maanantai 3.5.2010 klo 19.03 - Johanna Koivuniemi

Tänään uutisoitiin, että Yleisradion uusi toimitusjohtaja Lauri Kiviselle maksetaan palkkaa 25 000 euroa kuukaudessa. Kivisen edeltäjä Mikael Jungnerille maksettiin 16 000 euron kuukausipalkkaa. Työmies ja –nainen ovat varmasti palkkansa ansainneet, mutta jokin kohtuus pitäisi palkkauksessakin olla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, palkka, Yleisradio

Pääkaupunkiseudulla otettava käyttöön ruuhkamaksut

Sunnuntai 25.4.2010 klo 20.29 - Johanna Koivuniemi

Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on jo vuosia pohdittu sitä, pitäisikö meillä ottaa käyttöön ruuhkamaksut. Pohdinnasta ja selvityksistä olisi jo viimein aika päästä käytäntöön. Helsingin seudulla henkilöautoliikenteen määrä on kasvanut väestön keskittymiskehityksen ja työpaikkapendelöinnin vuoksi, mikä näkyy arkipäivisin pääkaupungin sisään- ja ulosmeno- sekä kehäteillä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi, ruuhkamaksut, autoilu, joukkoliikenne

On tosiasioiden aika?

Lauantai 13.3.2010 klo 17.38 - Johanna Koivuniemi

Viime aikoina on saatu usein lukea niin mielipidekirjoituksia kuin kuulla mielipiteitä, joissa kirjoittaja tai puhuja on halunnut kertoa jostain ajankohtaisesta asiasta ”tosiasioita”. Yhdestä asiasta on saatettu esittää lehtien palstoilla ihan erilaisia totuuksia – kirjoittajasta riippuen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, totuus, päätöksenteko

Uusia taitoja koululaisille

Sunnuntai 28.2.2010 klo 20.24 - Johanna Koivuniemi

Mietimme juuri yläkouluikäiselle pikkuveljelleni aihetta, mistä hän voisi pitää mielipidepuheen huomenna koulussa. Pitääkö puhe esimerkiksi siitä, että ruotsista pitäisi tehdä valinnainen aihe tai että nuorille pitäisi järjestää lisää kesätyöpaikkoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, koulu, oppiaineet, opiskelu

Äänioikeusraja 16 vuoteen?

Tiistai 26.1.2010 klo 20.48 - Johanna Koivuniemi

Oikeusministeriö asetti tänään työryhmän selvittämään äänioikeusikärajan laskemista 16 ikävuoteen kunnallisvaaleissa. Valtiovalta ei ole asialla ensimmäisenä, sillä 16-vuotiaat pääsevät äänestämään tänä syksynä ensimmäistä kertaa seurakuntavaaleissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äänioikeus, demokratia, Suomen Keskustanuoret

Tapahtumarikas vuosi

Lauantai 26.12.2009 klo 13.04 - Johanna Koivuniemi

Joulun pitkät pyhät alkavat olla ohi. Joissain perheissä valmistaudutaan hiljalleen ensi viikon lyhyeen arkeen ennen Uutta Vuotta. Toisissa perheissä taas joululoma jatkuu vanhempien viettäessä välipäivät poissa töistä vapaalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, joulu, uusivuosi, perhe

Itsenäisyyden merkitys

Sunnuntai 6.12.2009 klo 17.03 - Johanna Koivuniemi

Tulin juuri kotiin Mäntsälän kunnan ja seurakunnan järjestämästä itsenäisyyspäivän juhlasta. Aluksi kirkossa oli jumalanpalvelus, minkä jälkeen seurakuntatalolla itsenäisyysjuhla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, itsenäisyys, Suomi, Itsenäisyyspäivä

Vanhemmat kirjoitukset »