Keskustan puheenjohtajakisan sävyerot

Share |

Tiistai 25.5.2010 klo 23.30 - Johanna Koivuniemi


Kävimme tänään koko perheen voimin katsomassa Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden paneelia Vantaan Heurekassa. Paneelissa olivat ehdokkaista paikalla Timo Kaunisto, Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen, sillä Paavo Väyrynen oli virkatehtävissä ulkomailla.

Keskustan puoluekokous on vajaan kolmen viikon kuluttua tuossa naapurimaakunnassa Päijät-Hämeessä. Ennen tämän illan live-paneelia olen seurannut puheenjohtajakiertuetta netistä ja uutissivuilta. Lahtea kohti kuljettaessa puheenjohtajien kohtaamisista on alkanut vihdoin nousta esille politiikan isoja kysymyksiä mediaorjailun ja –lillukanvarsien sijasta.

Poliittisen kansanliikkeen työssä on lopulta kysymys juuri isoista kysymyksistä, kuten vaikkapa työpaikkojen luomisesta, vanhusten huollosta, lasten koulutuksen edistämisestä ja niin edespäin. Poliittinen työ on ihmisten arjen asioiden ratkomista omalta arvo- ja aatepohjalta, eikä juoksemista puolueen ulkopuolisten hajottajien ja median luomien lillukanvarsien juoksunarussa. Meidän keskustalaisten pitää luottaa itseemme.

Tämän illan paneelissa näkyi sävyeroja. Mieheni kanssa juoksimme vähän väliä vilperttipoikiemme perässä, joten siksi puheenjohtajaehdokkaiden kannoista jäi mieleen asioita sieltä täältä. Energia oli aihe joka sähköisti tunnelmaa erityisesti Pekkarisen ja Kauniston välillä.

Paneelien ongelmana on vain se, että kun niissä pyritään käymään läpi mahdollisimman paljon teemoja ja erittelemään ehdokkaiden näkemyksiä eri asioihin, ei mihinkään aiheeseen päästä kunnolla syventymään, ellei siitä sitten esimerkiksi energian tapaan synny pientä väittelyä.

Keskustan puoluekokoukseen on enää vähän aikaa, joten puheenjohtajapaneeleja on paha mennä enää teemoittelemaan niin, että ne aina keskittyisivät yhteen tai korkeintaan kahteen teemaan. Yksi iso aihekokonaisuus, minkä merkeissä voisi järjestää tällaisen erikoispaneelin, olisi perhepolitiikka.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden kanssa voitaisiin tuossa paneelissa käsitellä perheitä koskettavia politiikan asioita, palveluita ja toimeentuloa. Tuon paneelin voisivat järjestää esimerkiksi lasten ja nuorten järjestö Vesaiset yhdessä Keskustan kanssa, jos siis se vielä johonkin aikatauluun mahtuisi.

Avainsanat: blogi, keskusta, perhepolitiikka, puoluekokous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini