Viikko täynnä MLL:ää!

Share |

Sunnuntai 13.4.2014 - Johanna Koivuniemi


Laskin juuri, että olen tällä viikolla kuluttanut noin parikymmentä tuntia ajastani vapaaehtoistyöhön Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kauhajoen yhdistyksessä.

Viikkoon on mahtunut sosiaalisen median viestintäkoulutusta, lastenvaatekirppiksen suunnittelua, organisointia ja konkreettista läsnäoloa, ihmisten kohtaamista kirppiksellä, yhteistyötapaamista naapurikuntien edustajien kanssa, erilaisten asioiden selvittelyä. Kuulostaako järjettömältä?

En varmasti ole ainoa, joka saa yhtä huimia lukuja vapaaehtoistyötunneista. Minullakin tämä viikko on ollut poikkeus, mutta suuria vapaaehtoistyötunnit silti saattavat olla. Mikä saa minut ja useat muut ihmiset kuluttamaan aikaansa järjestötyöhön – ilman palkkiota?

Järjestötyö on minulle harrastus, jossa voin tavata ihmisiä. Keskiviikkonakin kotoa lähtiessä harmitti, kun joudun koko illaksi lähteä toiselle paikkakunnalle palaveriin. Mutta tulinkin illalla pää täynnä intoa ja ideoita kotiin. Ihmiset on minulle se juttu, mikä saa innostumaan – vieläpä sen jälkeen, kun on koko päivän joutunut kuuntelemaan kiukuttelevia lapsia.

Järjestötyö on myös paikka, missä saa vapaasti laittaa itsensä likoon, ideat sinkoilemaan. Kaikkea ei voi aina toteuttaa, mutta ideat saattavat tuottaa tuloksia vuosienkin päästä.

Iloa saa myös siitä, kun voi tehdä hyvää. Toiminnan tarjoaminen lapsille, lapsia ja nuoria kasvattaville aikuisille, konkreettinen heikommassa asemassa olevien auttaminen antavat motivaatiota järjestötyön ja hyvän tekemiseen. On hienoa saada toiminnalla myös muita innostumaan. Hyvän tekeminen toisille antaa iloa ja intoa myös itselle.

Tulin vasta kotiin kirpparilta, tunsin olevani loppuunkulutettu ja puhki, mutta silti - niin onnellinen.

Se tunne - suosittelen!

Avainsanat: lapset, MLL, järjestö, Mannerheim, nuoret


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini