Ei tehdä eri sakkeja

Torstai 10.7.2014 klo 22.42 - Johanna Koivuniemi

Lapsi tulee itkien sisään: ”nuo toiset ei ottanu mua mukaan leikkiin”. Vanhempana on välillä neuvoton, kun ei tiedä, pitäisikö tällaiseen asiaan puuttua vai ei? Välillä oma lapsikin sanoo kaverilleen, että ”ollaan me kahdestaan”, jolloin joku toinen lapsi saattaa jäädä tai jätetään pois leikeistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, kaverit, ystävyys, vanhemmuus

Viikko täynnä MLL:ää!

Sunnuntai 13.4.2014 - Johanna Koivuniemi

Laskin juuri, että olen tällä viikolla kuluttanut noin parikymmentä tuntia ajastani vapaaehtoistyöhön Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kauhajoen yhdistyksessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, MLL, järjestö, Mannerheim, nuoret

Uusi vaikutuskanava lapsille ja nuorille

Tiistai 7.4.2009 klo 22.25 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälässä on otettu vastikään käyttöön valtakunnallinen Aloitekanava.fi -palvelu. Kanavalla lapset ja nuoret voivat esittää ideoita kotikuntansa kehittämiseksi, kommentoida muiden ajatuksia ja äänestää aloitteista. Palvelun ideana on, että nämä aloitteet etenevät edelleen kuntapäättäjille ja että myös kunnan toimielimistä voidaan esittää lapsille ja nuorille sinne ideoita kommentoitaviksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, nuoret, lapset, kunta, päätöksenteko, aloite, nuorisotilat, nuorisotyö, nuoriso

Yhdessä työtä lasten hyväksi

Tiistai 24.2.2009 klo 22.02 - Johanna Koivuniemi

Satuin kuulemaan jo helmikuun alussa Helsingin yliopiston psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen radiohaastattelun liittyen lasten hoidon ongelmiin. Samasta asiasta sain lukea viime sunnuntaina Turun Sanomien nettisivuilta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: lapset, päivähoito, tutkimus, blogi

Lapsiystävällinen Mäntsälä

Torstai 9.10.2008 klo 23.25 - Johanna Koivuniemi

Silmiini osui eilisestä Tuusulanjärven Viikkouutisista mielenkiintoinen juttu Suomen lapsiystävällisimmistä kunnista. Mäntsälä rankattiin tutkimuksessa vasta sijalle 204. pisteiden ollessa 37,3 pistettä 50 pisteestä. Lapsiystävällisimpien kuntien kärjessä olivat Siikajoki, Mustasaari ja naapurikuntamme Sipoo.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, lapset, kuntalisä, Mäntsälä-lisä, kotihoito, Valitut Palat, tutkimus.