Puhe enkelikirkossa 31.1.2016

31.01.2016

Hyvät ystävät, kaikki enkelikirkkoon osallistujat, hyvää kynttilänpäivän iltaa!

Olen Johanna Koivuniemi, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kauhajoen yhdistyksen puheenjohtaja. Haluan toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi tähän enkelikirkkoon. Enkelikirkon järjestelyistä ovat tänäkin vuonna vastanneet tiiviissä yhteistyössä Kauhajoen seurakunta ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kauhajoen yhdistys.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja seurakunnan yhdessä järjestämän enkelikirkon perinne on jo yli puoli vuosisataa vanha. Enkelikirkko sai alkunsa Tampereelta Aleksanterin kirkosta 62 vuotta sitten. Piispatar Helmi Gulin halusi luoda perheille kirkkojuhlan, johon erityisesti pienet lapset toivotettiin tervetulleiksi. Enkelikirkon toteuttajaksi piispatar kutsui tuolloin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin naistoimikunnan. Tänä päivänä enkelikirkkoja järjestetään jo yli 300 paikkakunnalla Suomessa.

Kauhajoellakin enkelikirkosta on ehtinyt muodostua jo perinne. Usealla paikkakunnalla enkelikirkko järjestetään viattomien lasten päivänä joulukuun lopussa, mutta täällä Kauhajoella enkelikirkko on järjestetty perinteisesti näin kynttilänpäivänä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton päätehtävää olla pienten puolella kuvaa hyvin edelleen kenraali Mannerheimin 96 vuotta sitten lausumat sanat: ”Työn määränpäänä olkoon, että jok'ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi".  

Vaikka Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin, pyrkii Mannerheimin Lastensuojeluliitto olemaan lähellä lapsia ja perheitä. Joulun alla pystyimme lahjoittamaan ruokalahjakortteja ja joululahjoja vähävaraisille perheile paikkakunnallemme yhteistyössä eri yhteisöjen ja yksityisten ihmisten kanssa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto pyrkii kaikessa toiminnassaan huomioimaan,että kaikkiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin kaikilla on yhteiskunnallisesta asemasta, kulttuurista ja erilaisuudesta riippumatta mahdollisuus tulla. Lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus ovat arvoja, jotka sopivat myös tämänkin illan teemaan.

Tänään pääosassa ovat lapset. Oman kirkkohetken luominen lapsiperheille sekä valon ja lohdun tuominen ihmisten elämään on tänäkin päivänä enkelikirkon tarkoitus. Hiljentymisen ja yhteislaulujen lisäksi pääsemme tänään nauttimaan lasten ja nuorten esityksistä - ohjelmassa on tänä vuotta jotakin vanhaa, mutta myös jotakin uutta. Ohjelmaan kuuluu myös siunaaminen alttarilla.

Jo ennen tätä varsinaista tilaisuutta enkelikirkko on koskettanut monia ihmisiä. Kauhajoen ja Teuvan päivätoiminnoissa kehitysvammaiset henkilöt ovat taiteilleet enkeleitä, jotka ovat nähtävillä eteen heijastettavassa esityksessä. Lapset ja aikuiset niin Perhetupa Soffassa kuin seurakunnan kerhoissa ovat miettineet ajatuksia enkeleistä sekä harjoitelleet lauluesityksiä. Nuoret ovat myös harjoitelleet esityksiään etukäteen. Lämmin kiitos teille kaikille,jotka olette osallistuneet ja osallistutte tämän tilaisuuden järjestämiseen ja esityksiin.

On ilo nähdä, että enkelikirkko kokoaa vuodesta toiseen näin suuren väkijoukontänne Kauhajoen kirkkoon. Kiitos, että tulitte. Ja vielä kerran - olette kaikki lämpimästi tervetulleita.

24.03.2019Koivuniemi jatkaa Suupohjan Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana
02.03.2018Koivuniemi jatkaa Vakuutusyhtiö Kalevan luottamusmiehenä!
28.02.2017Koivuniemi ehdolle Kauhajoen kaupunginvaltuustoon
23.02.2017Koivuniemi ehdolla EePeen edustajistoon numerolla 143
29.12.2016Koivuniemi jatkaa MLL-yhdistyksen johdossa
31.01.2016Puhe enkelikirkossa 31.1.2016
11.08.2014Nannan Paja -blogi avattu
01.07.2014Kalkunmäen teiden liikenneturvallisuuden parantaminen - kuntalaisaloite
01.07.2014Kauhajoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi - kuntalaisaloite
09.02.2014Puhe Kauhajoen Enkelikirkossa 2.2.2014

Siirry arkistoon »