Kalkunmäen teiden liikenneturvallisuuden parantaminen - kuntalaisaloite

01.07.2014

Kuntalaisaloite

Kauhajoen kaupunginvaltuustolle
Kauhajoen kaupunginhallitukselle

Kalkunmäen teiden liikenneturvallisuuden parantaminen

Kalkunmäen asuntoalueella on kaksi tärkeää sisääntuloväylää – Vuorenmäentie ja Hakasivuntie. Molempien teiden varsilta lähtevien pienempien katujen varsilla asuu paljon lapsiperheitä, joissa on runsaasti ala-asteikäisiä ja sitä nuorempia lapsia.

Kalkunmäen lasten lähikouluna toimii Kauhajoen koulukeskus. Koulukeskukseen kuljettaessa Vuorenmäentien eteläisellä puolella (Päntäneen puolella) kouluikäisten lasten on kouluun kuljettaessa ylitettävä kolme vilkkaasti liikennöityä tietä – Vuorenmäentie, Hakasivuntie ja Aninkuja. Erityisesti Aninkujan ja Vuorenmäentien ylityksiin liittyy laaja lasten ja varsinkin pienten lasten turvallisuuteen vaikuttavana tekijänä se, että tiet ovat läpikulkuväyliä.

Kouluaikojen ohella lapset liikkuvat pyörillä, kävellen ja potkulaudoilla kyseisten teiden yli muinakin aikoina kuin koulun aamulla alkaessa tai iltapäivällä päättyessä. Taajama-alueella on yleisesti tiellä suositeltu nopeusrajoitus 50 km/h tai jopa alhaisempi, mutta konkreettisten havaintojen perusteella esimerkiksi Vuorenmäentiellä taajamanopeusrajoitusta rikotaan. Vuorenmäentien varressa sijaitsee myös Äijälän päiväkoti ja yksityinen hoitolaitos.

Kaikilla kolmella mainitulla tiellä on useita suojateitä, mutta ne eivät ole riittäviä takaamaan lasten turvallisuutta tien ylittämisessä. Vuorenmäentiellä lisähaastetta tuo esimerkiksi sen sekä Ilveksentien ja Peippokujan risteysliittymän ja sen suojatien liikenneturvallisuudelle sijainti mäen alla Päntäneentien suunnasta tullessa. Talven liukkailla keleillä ja syysiltojen hämärtyessä keli- ja havainnointiriskit ovat kyseissä paikassa isot.

Esitämme, että Kauhajoen kaupunki ryhtyy pikaisesti toimiin korotettujen suojateiden ja/tai hidastetöyssyjen rakentamiseksi Vuorenmäentien ja Hakasivuntien alkupäähän Päntäneentien lähelle, teiden keskivaiheille ja taajama-alueen päättymispaikkaan. Samalla esitämme, että korotetut suojatiet ja/tai hidastetöyssyt rakennetaan myös Aninkujan alkupäähän koulukeskuksen, ammatti-instituutin ja Jukolantien/Ohjastajantien liittymien lähelle.

Kauhajoella 30.6.2014

 

Johanna Koivuniemi

Tuomas Koivuniemi

ja kolme muuta allekirjoittajaa

24.03.2019Koivuniemi jatkaa Suupohjan Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana
02.03.2018Koivuniemi jatkaa Vakuutusyhtiö Kalevan luottamusmiehenä!
28.02.2017Koivuniemi ehdolle Kauhajoen kaupunginvaltuustoon
23.02.2017Koivuniemi ehdolla EePeen edustajistoon numerolla 143
29.12.2016Koivuniemi jatkaa MLL-yhdistyksen johdossa
31.01.2016Puhe enkelikirkossa 31.1.2016
11.08.2014Nannan Paja -blogi avattu
01.07.2014Kalkunmäen teiden liikenneturvallisuuden parantaminen - kuntalaisaloite
01.07.2014Kauhajoen kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi - kuntalaisaloite
09.02.2014Puhe Kauhajoen Enkelikirkossa 2.2.2014

Siirry arkistoon »