Liikunta kannattaa

Share |

Lauantai 18.10.2008 klo 22.17 - Johanna Koivuniemi


Olemme tänä viikonloppuna vierailulla synnyinkunnassani Haapavedellä. Tänään puoliltapäivin kaupungin keskustassa järjestettiin yhteispoliittinen tapahtuma, jossa pääroolissa oli kuntoilu ja kuntoilija.

Kaikki kynnelle kykenevät paikalliset kunnallisvaaliehdokkaat oli haastettu lenkille. Ehdokkaita oli paikalla yli neljä kymmentä. Ehdokkaat lähtivät liikkeelle "huoltopaikalta" eli torilta, juoksivat tai kävelivät muutaman kilometrin lenkin kaupungin keskustassa.

Tempaus oli ajatuksia herättävä. Yhteispoliittisen lenkkitapahtuman ideana oli muun muassa se, että hyväkuntoinen ehdokas jaksaa tehdä paremmin päätöksiä myös valtuustossa. Jokainen tietää itsekin, että parempikuntoisempi jaksaa paremmin ja pysyy virkeämpänä.

Liikkuminen on ollut otsikoissa viime vuosina paljonkin. On kerrottu, että Suomen väestö on jakautunut kahtia liikkumisen suhteen: osa liikkuu enemmän kuin koskaan ja yhä suurempi osa väestöstä ei liiku lainkaan.

Varusmiesten on tutkimuksissa todettu olevan huonokuntoisempia kuin vielä esimerkiksi kaksi vuosikymmentä sitten. Liikunnalla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia eri sairauksien ehkäisyssä, kuten sydän- ja verisuonisairauksien sekä diabeteksen taltuttamisessa.

Liikunta on hyväksi kaikenikäisille. Tiedämme, että lapsena opitut tavat periytyvät usein aikuisuuteen. Siksi meidän on hyvä ulkoilla ja harrastaa liikuntaa lastemme kanssa. Aikuisuudessa liikunta antaa virkeyttä ja auttaa meitä jaksamaan paremmin. Ikääntyvillä säännöllinen liikunta auttaa hyvän toimintakyvyn säilyttämisessä.

Liikkumiselle kannattaa etsiä aikaa! Ja on hyvä muistaa, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa liikkumista.

Avainsanat: blogi, liikunta, kunnallisvaalit, ehdokas, Haapavesi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini