Valtuustokauden kynnyksellä

Share |

Torstai 15.1.2009 klo 22.24 - Johanna Koivuniemi


Mäntsälän keskustalaiset kokoontuivat tänään kunnantalon valtuustosaliin tekemään päätöksiä kunnallisten luottamuspaikkojen jaosta tulevalle nelivuotiskaudelle. Kokouksen tunnelma ja henki oli hyvä, sillä luottamuspaikat saatiin jaettua sopuisasti ja ilman äänestyksiä.

Toki on muistettava, että lopullisesti luottamuspaikkojen jako varmistuu vasta valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 26. tammikuuta.

 

Keskustalla on hyvä valtuustojoukkue, jossa on sopivassa suhteessa pitkän linjan kokemusta ja meidän "nuorempien" tarmoa. Tämä kokemuksen ja tarmokkuuden yhdistelmä näkyy mielestäni oikealla tavalla nyt tehdyissä luottamuspaikkavalinnoissa.

 

Tänään hyväksytyn paikkajaon perusteella valtuutetun tehtävän ohella osalleni ovat tulossa maankäyttölautakunnan jäsenyys ja kunnanhallituksen varajäsenyys sekä HUS:n valtuuston jäsenyys.

Erityisellä mielenkiinnolla suhtaudun maankäyttölautakunnan jäsenen tehtävään, koska se on paikka, jossa minulla on mahdollisuus uuden oppimiseen. Tämä kaavoituksesta vastaava lautakunta on merkittävässä roolissa kotikuntamme asuinviihtyvyyden, palveluiden ja elinkeinotoiminnankin kehittämistyössä.

Oman koulutukseni ja työni näkökulmasta sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenyys on mielekäs tehtävä. Terveydenhuollon kysymyksien haasteet ovat kasvussa, joten tässä suhteessa oma kokemus alalta antanee eväitä osallistua HUS:n kehittämiseen mäntsäläläisten ja muidenkin uusmaalaisten parhaaksi.

 

Kun kunnallisvaalien jälkeen kyseltiin meidän valtuutetuiksi valittujen ja muidenkin ehdokkaina olleiden luottamuspaikkatoiveita, toivoin saavani sellaisen haasteellisen tehtävän, jossa oma osaamiseni ja myös aiempi kokemukseni politiikasta olisi hyödyksi.´

Toive ei aivan toteutunut, mutta kaikilta osin olen kuitenkin tyytyväinen tehtäviin, joita osalleni on ajateltu. Politiikka on pitkäjänteistä työtä. Nyt on aika palvella kuntalaisia näissä tehtävissä.

Avainsanat: blogi, valtuusto, luottamuspaikat, Keskusta, politiikka, lautakunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini