Presidentiksi koko kansan Paavo!

Share |

Keskiviikko 4.1.2012 klo 14.19 - Johanna Koivuniemi


Lähdin eilen vajaan puolen vuoden ikäisen Greta-tyttäreni kanssa Paavo Väyrysen maakunnalliseen presidentinvaalijuhlaan Seinäjoelle. Vaalijuhlaan ei tarvinnut pettyä. Paavon sanoma on sen verran ajankohtaista ja iskevää, että parempaa presidenttiä ei tämän maan kamaralta tule löytymään.

Presidentinvaaliasetelmaa on julkisuudessa jatkuvasti pidetty yhden miehen eli Sauli Niinistön showna, vaikka hän ei vastaa puolen suomalaisen arvoja. Vaikka galluppien Niinistölle osoittama ylivoima on vaikuttanut murskaavalta, vaalit ovat vielä käymättä, ja suomalaisilla on aito mahdollisuus vaikuttaa siihen, kenestää tulee seuraava Suomen Tasavallan presidentti. Väyrynen on tiedoiltaan, taidoiltaan ja kokemukseltaan paras ehdokas koko Suomen presidentiksi.

Paavo Väyrynen on vaikuttanut politiikassa hyvin pitkään. Siksi hänet tunnetaan yli sukupolvien. Hän on kaiketi aina ollut hyvin tunteitakin herättävä poliitikko ja niin pitääkin. Kenelläkään muulla ehdokkaalla ei ole yhtä vahvaa ulkopoliittista kokemusta ja suhteita maailman muihin johtajiin kuin Paavo Väyrysellä. Ulkopolitiikan hoito on presidentin tärkein tehtävä. Väyrysen ajama puolueettomuuden linja on mielestäni Suomen kannalta paras. Paavo Väyrysen näkemykset niin maailman- kuin Eurooppa-politiikasta ovat varmasti suurimmalla osalle suomalaisista tuttuja, ja niihin on lähes yhtä monen suomalaisen helppo yhtyä.

Vähemmän julkisuutta on saanut Paavon ajamat kestävän kehityksen linjat. Eilenkin hän painotti puheessaan, kuinka materialismin ylivallasta on päästävä eroon. Väestömäärän jatkuvasti kasvaessa maapallo ei tule kestämään tällaista kulutusta, joten aineellisten arvojen tilalle on löydettävä henkisiä elämän arvoja. Näihin ajatuksiin on siksi ihmisten yli puoluerajojen helppo yhtyä ja ottaa opiksikin.

On välillä mielenkiintoista seurata, millaisia mielipiteitä Paavosta kirjoitetaan ja kerrotaan. Omat muistoni hänestä lähtevät noin vuosikymmenen takaa, kun olimme Keminmaalla Pohjantähti-opistolla, ja Paavo Väyrynen marssi kumisaappaat jalassa sisälle syömään aamupalaa minun ja monien muiden keskustanuorten kanssa. Paavo Väyrysen kanssa on helppo keskustella, huumorintajua ja itseironiaa kun miehestä löytyy. Puhujanlahjoiltaankaan Paavoon ei ole koskaan tarvinnut pettyä.

Avainsanat: blogi, presidentinvaalit, Paavo Väyrynen


Kommentit

6.1.2012 1.02  Tarja Tapanainen

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Hyvät ihimiset, nyt äänestämään ja äänestäkää nro 4
saamme parhaan miehen, Tohtori Väyrysen, presidentiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini