Arjessa läsnäoleva Kauhajoki

Share |

Lauantai 8.4.2017 - Johanna Koivuniemi


Myönnän, että vielä kuusi vuotta sitten ajattelin, ettei minusta ikinä tule kauhajokista. Nyt koen, että Kauhajoesta on tullut osa perhettäni.

Haluan olla itse kehittämässä Kauhajokea niin, että jokainen täällä asuva voisi kokea kunnan omakseen – paitsi elämänsä täällä asuneet, myös vastikään tänne tullut maahanmuuttaja. Yhteistyön tekemisessä ja toisten hyväksymisessä on vielä kehittämisen varaa.

Lapsiperheen äitinä voin Kauhajoella olla kiitollinen monesta asiasta. Perhetupa Soffan ja syksyllä alkavien varhaiskasvatuskerhojen ennaltaehkäisevästä toiminnasta, hyvistä harrastusmahdollisuuksista, järjestöjen vaikuttavasta toiminta- ja tapahtumatarjonnasta sekä hyvin toimivista terveyspalveluista. Huolta herättää pienten koululaisten (2. lk) jääminen paitsi esimerkiksi aamu- ja iltapäivätoiminnasta sekä muutamat ei-terveet koulutilat. Jotta lapset, nuoret ja aikuiset pääsisivät jatkossakin harrastamaan elintärkeää liikuntaa, tulee liikkumisympäristöjen ja –tilojen kunnosta pitää huolta.

Terveyspalveluita kehitetään parhaiten Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymänä sekä olemalla mukana Etelä-Pohjanmaan sote-työskentelyssä. Samalla tulee unohtaa Pihlajalinna-haihattelut, minkä vaikutuksista esimerkiksi erikoissairaanhoidon käyttöön ja muiden yksityisten toimijoiden tulevaan kohteluun ei ole annettu selvää informaatiota. Ammattilaisrintamallakin tulisi olemaan tuulista.

Ikääntyneiden parissa työskentelevänä näen kotiin annettavien palveluiden, erilaisten yhteisöasumismuotojen ja vapaaehtoistyön kehittämisen haasteena. Ikääntyneiden kokemaan turvattomuuteen ja yksinäisyyteen tulee löytää keinoja. Pystymme myös kukin vaikuttamaan näihin asioihin lähipiirissämme.

Arvostakaamme kaikki sitä hyvää, mitä meillä jo on. Mutta etsitään yhdessä rakentaen ratkaisuja ongelmakohtiin ja puutteisiin. Ja välitetään toinen toisistamme.

Johanna Koivuniemi
osastonhoitaja, TtM
kunnallisvaaliehdokas (kesk.)
Kauhajoki

Avainsanat: Kauhajoki, kunnallisvaalit, kunta, kaupunki, palvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini