Arjessa läsnäoleva Kauhajoki

Lauantai 8.4.2017 - Johanna Koivuniemi

Myönnän, että vielä kuusi vuotta sitten ajattelin, ettei minusta ikinä tule kauhajokista. Nyt koen, että Kauhajoesta on tullut osa perhettäni.

Haluan olla itse kehittämässä Kauhajokea niin, että jokainen täällä asuva voisi kokea kunnan omakseen – paitsi elämänsä täällä asuneet, myös vastikään tänne tullut maahanmuuttaja. Yhteistyön tekemisessä ja toisten hyväksymisessä on vielä kehittämisen varaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauhajoki, kunnallisvaalit, kunta, kaupunki, palvelut

Mäntsälä tarvitsee lisää kaupallista vetovoimaa

Sunnuntai 22.3.2009 klo 20.53 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän keskustaajaman ilme on herättänyt minussa ihmetystä jo siitä saakka, kun muutimme perheen kanssa tänne vuosi sitten. Kuntakeskuksen ilmeen ja ulkonäön rumuuden lisäksi Mäntsälän kaupallinen vetovoima vaikuttaa heikolta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, Mäntsälä, yrittäjyys, kauppa, palvelut, vetovoima, väestö, talous, kaavoitus

Elinvoimainen Mäntsälä

Maanantai 20.10.2008 klo 23.43 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälä on viime vuosina elänyt vahvaa asukaskasvun kautta. Kunnan valttikortteina voi asukashoukuttelevuuden näkökulmasta pitää hyviä ja monipuolisia liikenneyhteyksiä, viihtyisää ja luonnonläheistä ympäristöä sekä turvallisuutta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kylät, julkinen liikenne, harrastusmahdollisuudet, kunta, palvelut

Terveyspalveluiden toimivuus

Torstai 16.10.2008 klo 23.42 - Johanna Koivuniemi

Terveyskeskuspalveluiden toimivuus on yleinen puheenaihe liki kaikissa Suomen kunnissa. Mäntsälän Hyökännummella asuvana terveyspalvelumme järjestyvät lääkäripalveluiden osalta Tuusulassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, terveys, palvelut, terveyskeskus, Keski-Uusimaa, Mäntsälä, Tuusula, järjestelmät

Elämää palveluviidakossa

Keskiviikko 15.10.2008 klo 18.25 - Johanna Koivuniemi

Osallistuin tänään Hyvä Vanhuus -koulutukseen Helsingissä. Koulutuksessa Kuopion yliopiston professori Raimo Sulkava esitti meille hätkähdyttävän piirroskuvan ikääntyvien palveluviidakosta. Vaikka todellisuudessa tiedetään, että eri palveluita ja tukia haetaan ja saa eri toimistoista ja paikoista, vasta tuo kuva näytti toteen, millainen viidakko palvelujärjestelmämme on.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vanhuus, palvelut, vanhusneuvola, koulutus

Vanhusneuvolaa tarvitaan

Lauantai 11.10.2008 klo 23.49 - Johanna Koivuniemi

Ikääntyvien osuus Suomen väestöstä kasvaa koko ajan. Tämä aiheuttaa kunnissa paineita sekä kustannusten että palveluiden järjestämisen osalta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vanhukset, neuvola, terveys, palvelut

Muskarissa

Keskiviikko 24.9.2008 klo 22.42 - Johanna Koivuniemi

Kävimme Juhon kanssa illansuussa Mannerheimin Lastensuojeluliiton muskarissa Tuusulan puolella Kellokosken perhekeskuksessa. Muskari kesti vain vajaan tunnin, mutta se oli sekä äidille että pojalle rentouttava hetki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, muskari, MLL, Hyökännummi, Kellokoski, perhe, äiti, musiikki, kunta, Mäntsälä, Tuusula, raja, kunnanraja, palvelut, lääkäri

Kuntavaaleissa tärkeintä

Sunnuntai 21.9.2008 klo 14.27 - Johanna Koivuniemi

Helsingin Sanomista sai tänään lukea mielenkiintoisesta kansalaisgallupista. Kuntavaalien tärkeimmiksi asioiksi nousisivat sen mukaan sairaanhoito, vanhusten hoito, koulujen määrärahat, juomaveden laatu sekä lähiympäristön turvallisuus. Asioiden nouseminen kärkiviisikkoon ei yllätä, koska ne kaikki ovat yhteydessä viime aikojen suuriin puheenaiheisiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, gallup, palvelut, kunnallisvaalit, Helsingin Sanomat