Terveyspalveluiden toimivuus

Share |

Torstai 16.10.2008 klo 23.42 - Johanna Koivuniemi


Terveyskeskuspalveluiden toimivuus on yleinen puheenaihe liki kaikissa Suomen kunnissa. Mäntsälän Hyökännummella asuvana terveyspalvelumme järjestyvät lääkäripalveluiden osalta Tuusulassa.

Viidentoista kuukauden ikäinen poikamme on aloitettuaan päiväkotiuransa elokuussa sairastellut jonkin verran, joten alueen terveyspalvelut ovat tulleet useampaan kertaan testattua. Lääkäripalvelut saa virka-aikaan Kellokosken terveysasemalta.

Yleensä ajan sinne saa helposti, kun on asialla heti aamusta. Ja aikataulut pitävät hyvin kutinsa. Myös terveysaseman laboratoriopalveluista ja asiakaspalvelusta voi antaa kiitosmaininnan. Tältä osin Mäntsälän päätös hankkia Hyökännummen ja Ohkolankin asukkaiden lääkäripalvelut Tuusulasta on ollut onnistunut ratkaisu.

Sen sijaan iltapäivystys Tuusulan keskuksessa Hyrylässä ei toimi lainkaan. Erään kerran saimme sinne päivystykseen ilmoittautumisajan viideksi. Odottaessamme pikkulapsen kanssa tunnin ajan pääsyä ilmoittautumaan hoitajalle, totesimme, että sen illan aikana ei taida lääkärille päästä, koska ilmoittautumiseen oli jo ennen meitä yli kymmenen odottajaa.

Turvauduimme tuolla kertaa sitten yksityiseen lääkäripalveluun. Eräs tuttu neuvoikin meitä kokemuksestamme kuultuaan, että jos on päivystyslääkärille tarvetta, kannattaa koettaa kitkutella tuon Hyrylän päivystysajan eli kello 16-22 välisen ajan pojan kanssa ja lähteä sitten iltakymmenen jälkeen Hyvinkään sairaalan päivystykseen.

Keski-Uudenmaan lääkäripäivystysjärjestelmässä olisi siis kehitettävää. Voisikohan alueen kuntien yhteinen terveyskeskus paikallisine yksiköineen parantaa tilannetta? Tämä asia kannattaisi mielestäni selvittää.

Avainsanat: blogi, terveys, palvelut, terveyskeskus, Keski-Uusimaa, Mäntsälä, Tuusula, järjestelmät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini