Politiikka lähelle ihmistä

Sunnuntai 9.5.2010 klo 21.38 - Johanna Koivuniemi

Eilen oli valtakunnallinen, jo perinteeksi muodostunut rollaattorimarssipäivä. Toukokuun toinen lauantai toteutettava rollaattorimarssi toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Marssin tarkoituksena on järjestää vanhuksille mahdollisuus ulkoiluun. Valitettavasti mahdollisuutta ulkoiluun ei vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa asuvilla ole säännöllisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vapaaehtoistyö, vanhustenhoito, Mäntsälä, rollaattorimarssi

Koulut ja talous

Maanantai 21.9.2009 klo 23.00 - Johanna Koivuniemi

Kovaa kohua herättänyt valtuuston kokous on takana. Valtuusto päätti Mäntsälän pitkän tähtäimen kouluverkosta yksimielisesti, mutta monin sanankääntein. Asiasta käytiin pitkään keskustelua. Kuuden koulun lakkauttaminen on kaikesta huolimatta kova juttu. Alakoulujen määrä laskee 17:stä 11:een. Kouluverkkoselvityksen mukaan tehty päätös oli kuitenkin ainoa oikea.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: koulu, kouluverkko, säästöt, kuntatalous, talous, homekoulut, sivistys, Mäntsälä

Kylät ja yhteisöllisyys muutoksen kourissa

Lauantai 12.9.2009 klo 18.26 - Johanna Koivuniemi

Niin Mäntsälässä kuin monessa muussakin kunnassa ollaan käymässä tai käyty vilkasta keskustelua kyläkoulujen kohtalosta. Keskusteluissa koulujen lakkauttaminen nähdään samalla kyseisten kylien kuolemana. Usein koulut ovatkin viimeisiä palveluita, joita itse kylillä on, koska kyläkaupat ovat hävinneet kyläkuvista jo aikaa sitten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mäntsälä, kylä, yhteisö, yhteisöllisyys, harrastaminen, koulu, kyläkauppa, kunnallispolitiikka.

Perhekerhot tärkeitä äitien jaksamiselle

Sunnuntai 23.8.2009 klo 21.23 - Johanna Koivuniemi

Koulujen alku on käynnistänyt syksyn. Samalla ovat avanneet ovensa myös erilaiset kerhot. Mekin olemme ehtineet tälle syksylle käydä jo Mannerheimin lastensuojeluliiton Kellokosken yhdistyksen perhekahvilassa Nallentuvalla sekä Tuusulan kunnan järjestämässä Vauvalassa Kellokosken perhekeskuksessa. Tulevana keskiviikkona kokoontuu ensimmäisen kerran myös seurakunnan perhekerho Hyökännummen kerhotalolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, perhekerhot, MLL, äitiys, vanhemmuus, Mäntsälä, Tuusula, kunnallinen päätöksenteko

Mäntsälän kouluverkosta keskusteltava

Maanantai 20.4.2009 - Johanna Koivuniemi

Olin tänään kuluvan valtuustokauden kolmannessa valtuuston kokouksessa. Alun perin kokouksen merkittävämmäksi päätettäväksi asiaksi piti olla tulossa kouluverkkoasia, jossa olisi päätetty kahden Mäntsälän kyläkoulun lakkauttamisesta. Edellisviikolla kunnanhallitus teki yllättäen päätöksen asian käsittelyn siirtämisestä syksyyn kunnan talousarviokäsittelyn yhteyteen. Näin ollen valtuuston asialista jäi köykäiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, koulu, kouluverkko, Mäntsälä, valtuusto, keskusta

Mäntsälä tarvitsee lisää kaupallista vetovoimaa

Sunnuntai 22.3.2009 klo 20.53 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän keskustaajaman ilme on herättänyt minussa ihmetystä jo siitä saakka, kun muutimme perheen kanssa tänne vuosi sitten. Kuntakeskuksen ilmeen ja ulkonäön rumuuden lisäksi Mäntsälän kaupallinen vetovoima vaikuttaa heikolta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, Mäntsälä, yrittäjyys, kauppa, palvelut, vetovoima, väestö, talous, kaavoitus

Joustavuutta päivähoitomaksuihin?

Tiistai 11.11.2008 klo 21.19 - Johanna Koivuniemi

Puoltatoista ikävuotta lähestyvä poikamme on kokopäiväisesti hoidossa päiväkodissa. Suunnittelimme, että joulukuussa poikamme olisi vain osan kuusta hoidossa, koska pystymme jonkin verran järjestelemään työvuorojamme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, päivähoito, maksut, Mäntsälä-lisä, kunta, joustavuus

Kunnallisvaalit. Nyt.

Sunnuntai 26.10.2008 klo 11.51 - Johanna Koivuniemi

Varsinainen kunnallisvaalipäivä on tänään. Nyt jokainen ehdokas odottaa enemmän tai vähemmän jännittyneenä iltaa ja vaalipaikkojen sulkeutumista tietääkseen, kuinka vaalissa käy. Mäntsälässä vaalityötä on tehty mukavalla ehdokas- ja tukijajoukolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallisvaalit, Mäntsälä, tupailta, äänestys, vaalit

Aamutoimia ja verenpainetta

Lauantai 25.10.2008 klo 10.07 - Johanna Koivuniemi

Jännittävä viikonloppu, vaalien loppusuora, alkoi tänä aamuna pojan kanssa temmeltäessä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, perhe, Keskusta, Mäntsälä, puolue, vaalit

Ennakkoäänestys päättyi

Keskiviikko 22.10.2008 klo 22.19 - Johanna Koivuniemi

Eilinen oli viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Mäntsäläläisistä 2666 henkeä kävi seitsemän ennakkoäänestyspäivän aikana äänestämässä. Tämä on 18,9 prosenttia Mäntsälän äänioikeutetuista. Koko maan äänioikeutetuista 24,16 prosenttia äänesti ennakkoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äänioikeus, vaalit, äänestäminen, Mäntsälä

Terveyspalveluiden toimivuus

Torstai 16.10.2008 klo 23.42 - Johanna Koivuniemi

Terveyskeskuspalveluiden toimivuus on yleinen puheenaihe liki kaikissa Suomen kunnissa. Mäntsälän Hyökännummella asuvana terveyspalvelumme järjestyvät lääkäripalveluiden osalta Tuusulassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, terveys, palvelut, terveyskeskus, Keski-Uusimaa, Mäntsälä, Tuusula, järjestelmät

Lapsiystävällinen Mäntsälä

Torstai 9.10.2008 klo 23.25 - Johanna Koivuniemi

Silmiini osui eilisestä Tuusulanjärven Viikkouutisista mielenkiintoinen juttu Suomen lapsiystävällisimmistä kunnista. Mäntsälä rankattiin tutkimuksessa vasta sijalle 204. pisteiden ollessa 37,3 pistettä 50 pisteestä. Lapsiystävällisimpien kuntien kärjessä olivat Siikajoki, Mustasaari ja naapurikuntamme Sipoo.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, lapset, kuntalisä, Mäntsälä-lisä, kotihoito, Valitut Palat, tutkimus.

Muskarissa

Keskiviikko 24.9.2008 klo 22.42 - Johanna Koivuniemi

Kävimme Juhon kanssa illansuussa Mannerheimin Lastensuojeluliiton muskarissa Tuusulan puolella Kellokosken perhekeskuksessa. Muskari kesti vain vajaan tunnin, mutta se oli sekä äidille että pojalle rentouttava hetki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, muskari, MLL, Hyökännummi, Kellokoski, perhe, äiti, musiikki, kunta, Mäntsälä, Tuusula, raja, kunnanraja, palvelut, lääkäri