Kunnallisvaalit. Nyt.

Share |

Sunnuntai 26.10.2008 klo 11:51 - Johanna Koivuniemi


Varsinainen kunnallisvaalipäivä on tänään. Nyt jokainen ehdokas odottaa enemmän tai vähemmän jännittyneenä iltaa ja vaalipaikkojen sulkeutumista tietääkseen, kuinka vaalissa käy. Mäntsälässä vaalityötä on tehty mukavalla ehdokas- ja tukijajoukolla.

Eilispäivän vaaliriehassa kävi mukavasti väkeä. Toisin kuin niin kovin usein, ehdokkaat eivät yksin pitäneet seuraa keskenään, vaan paikalla kävi hernesopalla, poniajelulla ja verenpainemittauksessa hyvin väkeä.

Illalla kävimme vielä Salosen Jaskan kodissa Anttilassa pidetyssä tupaillassa, jossa oli puhumassa Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Korhonen jutteli vaalien asetelmista, kansainvälisestä talouskriisistä ja sen vaikutuksista suomalaiseen kansantalouteen, perhepolitiikasta ja kuntien palveluiden haasteista.

Tupaillassa oli paikalla parikymmentä henkeä. Korhosen puheen jälkeen väki keskusteli väestöltään kasvavan Mäntsälän kasvukivuista: päivähoidon tarpeista, kouluista, pyöräteiden ja teiden rakennustarpeista, sosiaali- ja terveystoimen haasteista väestön ikääntyessä sekä yrittäjyyden edistämisestä.

Kuten keskustelun aiheistakin käy ilmi, kunnanvaltuutetun tehtävässä on pureuduttava useisiin eri kysymyksiin ja hallintosektoreihin. Valtuutetun tehtävän hoidossa on tärkeää kokonaisuuden hahmottaminen, mutta myös se, että valtuustossa on mahdollisimman paljon arjen ammattilaisia, joilla on taustallaan erilaisia elämäntilanteita sekä asiantuntijuutta ja kokemusta eri ammateista ja kokonaisuuksista. Näistä mielipiteistä valtuustossa syntyy kokonaisnäkemys, jolla Mäntsälän ja sen asukkaiden asioita viedään eteenpäin.

 

Pihalla on pienimuotoinen syysmyräkkä. Eilinen toive kauniista syyspäivästä tälle päivälle ei toteutunut, mutta ei anneta sen häiritä äänestämisintoamme.

Avainsanat: blogi, kunnallisvaalit, Mäntsälä, tupailta, äänestys, vaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini