Mäntsälä tarvitsee lisää kaupallista vetovoimaa

Share |

Sunnuntai 22.3.2009 klo 20.53 - Johanna Koivuniemi


Mäntsälän keskustaajaman ilme on herättänyt minussa ihmetystä jo siitä saakka, kun muutimme perheen kanssa tänne vuosi sitten. Kuntakeskuksen ilmeen ja ulkonäön rumuuden lisäksi Mäntsälän kaupallinen vetovoima vaikuttaa heikolta.

Mäntsälässä tulisikin pohtia keinoja, joilla kaupallista vetovoimaa saataisiin lisättyä samalla, kun keskustaajaman ilmettä lähdettäisiin kehittämään.

Etelä-Mäntsälässä suurin osa ihmisten kauppamatkoista kohdistuu Järvenpään ja pääkaupungin suuntaan. Järvenpäästä löytyvät niin Citymarket, Prisma kuin useat kaupan erikoisliikkeet.

Mäntsälästä puuttuvat sellaiset kauppakeskukset ja erikoisliikkeet, jotka vetäisivät jopa oman kunnan eteläosan väestöä ostoksille kuntakeskukseen.

Toisaalta taas noin 45 kilometriä Mäntsälästä pohjoiseen Lahdessa on vastikään avattu uusi Kärkkäisen liike. Yritys mainostaa kauppakeskustaan ja tuotteitaan jokaiseen mäntsäläläistalouteen tulevalla mainoslehdellä. Kun on riittävän houkutteleva kauppakeskus tai liike, saatetaan lähteä ostosretkelle kauemmaksikin.

Mistä Mäntsälään saataisiin lisää kaupallista vetovoimaa? Tuskin tänne on mahdollista saada sellaisia kaupallisia palveluita, jotka menisivät naapurikuntien edelle - kuitenkin jo naapurien kanssa vertailukelpoiset palvelut voisivat saada ihmiset ostoksille Mäntsälään ja jättämään eurot omaan kotikuntaan.

Lahden moottoritien varrella oleva kyltti "kauppaan Mäntsälään" on hyvä idea, mutta palaako joku kerran Mäntsälään poikennut vielä toisen kerran ostoksille kotikuntamme keskustaan? Kun jopa perusvaatteiden tai parempien lyijytäytekynien löytäminen Mäntsälän keskustasta tuottaa vaikeuksia.

K-market Kalaasin paikalle ollaan nyt suunnittelemassa Citymarkettia. Liikkeen perustaminen on vasta kaavamuutosvaiheessa, mutta ehkä jollain aikataululla edes tämä yksi isompi kauppakeskus paikkakunnallemme saadaan.

Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Mäntsälässä tulisi vakavasti pohtia, mitä palveluita kunnan keskustassa tarvitaan. Sen jälkeen on syytä lähteä aktiivisesti tekemään työtä sen eteen, että eri liikeketjut perustaisivat myymälöitään Mäntsälään.

Kuntamme on väestöltään kasvava kunta. Mäntsälä sijaitsee loistavalla paikalla aivan Lahden moottoritien varrella. Mahdollisuudet kannattavalle kaupalle ja yrittäjyydelle kotikunnassamme ovat selkeästi olemassa!

 

Avainsanat: blogi, Mäntsälä, yrittäjyys, kauppa, palvelut, vetovoima, väestö, talous, kaavoitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini