Leipojan painajainen?

Perjantai 6.4.2012 klo 12:38 - Johanna Koivuniemi

Toissapäivänä avasin pakkauksestaan Yhteishyvän uusimman ruoka-liitteen. Viimeisellä aukeamalla oli Tropiikin suklaakakun ohje. Samantien päätin lisätä kakkuun tarvittavat ainekset kauppalistaan, että mies voi ne samalla kaupassa käydessään ostaa. Nyt kakku odottaa syöjiään jääkaapissa. Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta minulle, vaikka olen aina ajatellut, ettei minusta ole leipojaksi eikä ruuanlaittajaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, leivonta, ruoanlaitto, kotitalous

Kurjuutta jakamassa

Tiistai 17.11.2009 klo 19:55 - Johanna Koivuniemi

Eilen pidetyssä kunnanvaltuuston kokouksessa keskustelun päähuomio kohdistui tulevan vuoden veroprosenttiin. Esitykset ja äänestykset noudattivat aika lailla ennakko-odotuksia. Valtuuston vasemmalta puolen esitettiin veroprosentin korottamista nykyisestä 19,50:stä 20:een prosenttiin, kun taas oikealta laidalta esitettiin veroprosentin pitämistä nykyisellään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallispolitiikka, kuntatalous, veroprosentti

Koulut ja talous

Maanantai 21.9.2009 klo 23:00 - Johanna Koivuniemi

Kovaa kohua herättänyt valtuuston kokous on takana. Valtuusto päätti Mäntsälän pitkän tähtäimen kouluverkosta yksimielisesti, mutta monin sanankääntein. Asiasta käytiin pitkään keskustelua. Kuuden koulun lakkauttaminen on kaikesta huolimatta kova juttu. Alakoulujen määrä laskee 17:stä 11:een. Kouluverkkoselvityksen mukaan tehty päätös oli kuitenkin ainoa oikea.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: koulu, kouluverkko, säästöt, kuntatalous, talous, homekoulut, sivistys, Mäntsälä

Mäntsälä tarvitsee lisää kaupallista vetovoimaa

Sunnuntai 22.3.2009 klo 20:53 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän keskustaajaman ilme on herättänyt minussa ihmetystä jo siitä saakka, kun muutimme perheen kanssa tänne vuosi sitten. Kuntakeskuksen ilmeen ja ulkonäön rumuuden lisäksi Mäntsälän kaupallinen vetovoima vaikuttaa heikolta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, Mäntsälä, yrittäjyys, kauppa, palvelut, vetovoima, väestö, talous, kaavoitus

Koronlaskua odotellessa

Keskiviikko 29.10.2008 klo 22:05 - Johanna Koivuniemi

Olemme asuneet maaliskuusta saakka Mäntsälässä, kun kolmihenkiseksi muuttuneelle perheelle ei kerrostalokaksio enää tarjonnut tilavaa asumista. Hyökännummelta löysimme oman kodin, tai kuten usein niin hauskasti sanotaan, "pankin" talon, jossa me asumme. Ehkä parin vuosikymmenen jälkeen taloa voi kutsua omaksi ;)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, asuminen, velka, talouskriisi, korko