Kylät ja yhteisöllisyys muutoksen kourissa

Lauantai 12.9.2009 klo 18.26 - Johanna Koivuniemi

Niin Mäntsälässä kuin monessa muussakin kunnassa ollaan käymässä tai käyty vilkasta keskustelua kyläkoulujen kohtalosta. Keskusteluissa koulujen lakkauttaminen nähdään samalla kyseisten kylien kuolemana. Usein koulut ovatkin viimeisiä palveluita, joita itse kylillä on, koska kyläkaupat ovat hävinneet kyläkuvista jo aikaa sitten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mäntsälä, kylä, yhteisö, yhteisöllisyys, harrastaminen, koulu, kyläkauppa, kunnallispolitiikka.

Yhteisöt voimavarana

Maanantai 29.9.2008 klo 22.03 - Johanna Koivuniemi

Elämän merkkihetkissä nousee usein esiin yhteisöllisyys. Kun tänään sain jälleen yhden vuoden lisää elettyihin elämän vuosiini, elämäni yhteisöt antoivat kuulua itsestään. Oma perhe, aviomieheni ja poikani, vanhemmat, läheisimmät työkaverit ja ystävät eri puolilta Suomea…

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, yhteisöllisyys, yhteisö, ihminen

Turvaton maailma

Tiistai 23.9.2008 klo 20.13 - Johanna Koivuniemi

Turvallisuus on tämän päivän esille nostama tunne. Kauhajoella tapahtuneet koulusurmat järkyttävät varmasti jokaista suomalaista. Omaisiaan surmissa menettäneet eivät tule unohtamaan tätä päivää koskaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, väkivalta, mielenterveys, kunta, koulu, yhteiskunta

Työpaikkojen johtamista kehitettävä

Maanantai 22.9.2008 klo 20.11 - Johanna Koivuniemi

Kuuntelin aamulla radiouutisia, joissa kerrottiin, että työpaikkakiusaaminen Suomessa on huomattavasti yleisempää kuin muissa pohjoismaissa. Lisäksi työpaikkakiusaamisen kerrottiin olevan lisääntymään päin.

 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, työpaikkakiusaaminen, johtaminen, työyhteisö, Suomi