Äidit politiikassa

Torstai 30.7.2009 klo 11.25 - Johanna Koivuniemi

On ollut ihmetystä herättävää lukea viime aikoina niin pää- kuin mielipidekirjoituksia, joissa pohditaan tuoreen europarlamentaarikko Riikka Mannerin raskautta ja sitä, olisiko siitä pitänyt kertoa jo aiemmin jne.

Työelämän suhteen kaikki korostavat, että raskaus ja perheen perustaminen eivät saa vaikuttaa työpaikan saantiin, eivätkä ne saa olla syrjintäperusteita. Lainsäädäntö estää syrjinnän raskauden perusteella. Mielenkiintoista on nyt, kuinka piilosovinismi ja ihmisten todelliset ajatukset nousevat pintaan, kun on kysymys politiikasta ja luottamustoimista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, vanhemmuus, politiikka, työelämä, Euroopan parlamentti, Riikka Manner, sovinismi, tasa-arvo

Pikkulapsen äiti on työelämässä valintojen edessä

Torstai 23.10.2008 klo 23.04 - Johanna Koivuniemi

Pienen lapsen vanhemmuuden ja työelämän yhdistäminen herättää ajoittain keskustelua. Suomessa hyvin monet pienten lasten äidit ovat mukana työelämässä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, työelämä, lapsi, sairaus, työpaikka

Maahanmuuttajat hoitoalalla

Maanantai 6.10.2008 klo 20.45 - Johanna Koivuniemi

Tänään ei ollut ainoa päivä, kun joutui pohtimaan maahanmuuttajien asemaa suomalaisessa työelämässä. Terveydenhuoltoalalla pääkaupunkiseudulla työskentelee runsaasti maahanmuuttajia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, hoitoala, maahanmuuttajat, työ, työmarkkinat, työelämä

Pätkätyöt - kenen ongelma?

Perjantai 26.9.2008 klo 20.58 - Johanna Koivuniemi

Työelämä on muuttunut paljon jo kymmenessä vuodessa. Pätkätöiden runsaus nousee usein julkisessa keskustelussa esiin ammattiyhdistysten ja  vaaliehdokkaina olevien suusta. Pätkätyöt kuuluvat niin sanottuihin epätyypillisiin työsuhteisiin. Erityisesti sosiaali- ja terveysalalla niitä on perinteisesti ollut runsaasti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, työelämä, pätkätyö, sosiaali- ja terveysala