Kun äiti joutui sairaalaan

Keskiviikko 11.9.2013 klo 20:53 - Johanna Koivuniemi

Niin minä kuin monet muutkin ihmiset suunnittelemme elämäämme viikkoja, kuukausia ja vuosiakin eteenpäin. On lapsen saattamista esikouluun vievälle linja-autolle, on yhden lapsen päiväkerhoa ja erilaisia omia menoja. Mies on töissä, kun minä hoidan lapsia kotona päivät. Myös lapsen syntymän hetkelle on hoitokuviot mietitty jo valmiiksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: äitiys, lapsi, perhe, sairaala, raskaus, esikoulu, päiväkerho, suunnittelu, syntymä

Lisää kulttuuria ja liikuntaa ikääntyvien arkeen!

Torstai 7.4.2011 klo 22:52 - Johanna Koivuniemi

Ikääntyvien hyvinvointi on varsinkin vaalien alla kuuma puheenaihe. Tällöin korostetaan, että ikääntyvistä ja heidän hoidostaan tulee pitää huolta sekä muistutetaan kasvavasta iäkkäiden määrästä. Eri strategioissa korostuu vahvasti ikääntyvien kotona asumisen tukeminen. Usein kaikki jää kuitenkin tähän ja oletetaan asioiden kuin itsestään muuttuvan haluttuun suuntaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ikääntyvät, liikunta, terveys, hyvinvointi, lihaskunto, vanhukset, kuntosali

Politiikka lähelle ihmistä

Sunnuntai 9.5.2010 klo 21:38 - Johanna Koivuniemi

Eilen oli valtakunnallinen, jo perinteeksi muodostunut rollaattorimarssipäivä. Toukokuun toinen lauantai toteutettava rollaattorimarssi toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Marssin tarkoituksena on järjestää vanhuksille mahdollisuus ulkoiluun. Valitettavasti mahdollisuutta ulkoiluun ei vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa asuvilla ole säännöllisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vapaaehtoistyö, vanhustenhoito, Mäntsälä, rollaattorimarssi

Koulut ja talous

Maanantai 21.9.2009 klo 23:00 - Johanna Koivuniemi

Kovaa kohua herättänyt valtuuston kokous on takana. Valtuusto päätti Mäntsälän pitkän tähtäimen kouluverkosta yksimielisesti, mutta monin sanankääntein. Asiasta käytiin pitkään keskustelua. Kuuden koulun lakkauttaminen on kaikesta huolimatta kova juttu. Alakoulujen määrä laskee 17:stä 11:een. Kouluverkkoselvityksen mukaan tehty päätös oli kuitenkin ainoa oikea.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: koulu, kouluverkko, säästöt, kuntatalous, talous, homekoulut, sivistys, Mäntsälä

Äidit politiikassa

Torstai 30.7.2009 klo 11:25 - Johanna Koivuniemi

On ollut ihmetystä herättävää lukea viime aikoina niin pää- kuin mielipidekirjoituksia, joissa pohditaan tuoreen europarlamentaarikko Riikka Mannerin raskautta ja sitä, olisiko siitä pitänyt kertoa jo aiemmin jne.

Työelämän suhteen kaikki korostavat, että raskaus ja perheen perustaminen eivät saa vaikuttaa työpaikan saantiin, eivätkä ne saa olla syrjintäperusteita. Lainsäädäntö estää syrjinnän raskauden perusteella. Mielenkiintoista on nyt, kuinka piilosovinismi ja ihmisten todelliset ajatukset nousevat pintaan, kun on kysymys politiikasta ja luottamustoimista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, vanhemmuus, politiikka, työelämä, Euroopan parlamentti, Riikka Manner, sovinismi, tasa-arvo

Äidin tunteet

Lauantai 20.6.2009 klo 21:21 - Johanna Koivuniemi

Lapsen odotuksen viimeiset viikot ovat aina jännityksen, odotuksen ja uuteen valmistautumisen aikaa. Kaikki tulevan pienokaisen tarvikkeet vaatteista sänkyyn ja vaunuihin pyritään laittamaan hyvissä ajoin valmiiksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, lapsi, synnytys, perhe, sairaala

Vaiheikas viikonloppu

Sunnuntai 31.5.2009 klo 21:43 - Johanna Koivuniemi

Toukokuun viimeinen viikonloppu on ollut perheellemme monella tapaa vaiheikas. Kävin perjantaina Naistenklinikalla, missä lääkärin kanssa arvioitiin uuden tulokkaan painoa ja mahdollista synnytyspäivää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, viikonloppu, lapsi, syntymä, ylioppilas, Naistenklinikka

Uusi vaikutuskanava lapsille ja nuorille

Tiistai 7.4.2009 klo 22:25 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälässä on otettu vastikään käyttöön valtakunnallinen Aloitekanava.fi -palvelu. Kanavalla lapset ja nuoret voivat esittää ideoita kotikuntansa kehittämiseksi, kommentoida muiden ajatuksia ja äänestää aloitteista. Palvelun ideana on, että nämä aloitteet etenevät edelleen kuntapäättäjille ja että myös kunnan toimielimistä voidaan esittää lapsille ja nuorille sinne ideoita kommentoitaviksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, nuoret, lapset, kunta, päätöksenteko, aloite, nuorisotilat, nuorisotyö, nuoriso

Kielitaito on ykkösasia kotoutumisessa

Perjantai 30.1.2009 klo 23:17 - Johanna Koivuniemi

Tiedotusvälineissä on viime päivinä käsitelty maahanmuuttajien kotoutumista. Esiin on nostettu työantajien asenteet maahanmuuttajien työllistämistä kohtaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, maahanmuuttajat, työllistyminen, kotoutuminen, kieli, suomi, kielitaito, Pentti Arajärvi

Kunnallisvaalit. Nyt.

Sunnuntai 26.10.2008 klo 11:51 - Johanna Koivuniemi

Varsinainen kunnallisvaalipäivä on tänään. Nyt jokainen ehdokas odottaa enemmän tai vähemmän jännittyneenä iltaa ja vaalipaikkojen sulkeutumista tietääkseen, kuinka vaalissa käy. Mäntsälässä vaalityötä on tehty mukavalla ehdokas- ja tukijajoukolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallisvaalit, Mäntsälä, tupailta, äänestys, vaalit

Pikkulapsen äiti on työelämässä valintojen edessä

Torstai 23.10.2008 klo 23:04 - Johanna Koivuniemi

Pienen lapsen vanhemmuuden ja työelämän yhdistäminen herättää ajoittain keskustelua. Suomessa hyvin monet pienten lasten äidit ovat mukana työelämässä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, työelämä, lapsi, sairaus, työpaikka

Masennukseen ja alkoholismiin uskallettava puuttua

Tiistai 21.10.2008 klo 22:11 - Johanna Koivuniemi

Osallistuin eilen Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämään työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyvään Riskit haltuun -koulutustilaisuuteen. Päivän anti oli hyvin mielenkiintoinen, mutta toisaalta myös silmiä avaava ja huolestuttava.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, masennus, alkoholismi, työpaikka, mielenterveys, sairaudet, hyvinvointi

Nuorille kokoontumispaikka Hyökännummelle

Sunnuntai 19.10.2008 klo 21:55 - Johanna Koivuniemi

Hyökännummen koulun pihalle oli tänään puolenpäivän aikoihin pystytetty Keskustan teltta, jossa oli mahdollista tavata alueen kuntavaaliehdokkaita. Mukana oli jututettavana myös kansanedustaja Antti "Kanki" Kaikkonen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, nuoret, Hyökännummi, nuorisotyö, koulu, vaalit, Antti Kaikkonen

Mitä olisi elämä ilman autoa?

Tiistai 7.10.2008 klo 21:16 - Johanna Koivuniemi

Elämä muuttui rajusti, kun muutimme Helsingistä Puistolan juna-aseman vierestä Mäntsälän Hyökännummelle. Vaikka suurin osa asioista toi muutosta parempaan, julkisen liikenteen käyttömahdollisuuksissa mentiin lähelle nollaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: auto, joukkoliikenne, liikenne, työmatkat, päiväkoti, perhe

Maahanmuuttajat hoitoalalla

Maanantai 6.10.2008 klo 20:45 - Johanna Koivuniemi

Tänään ei ollut ainoa päivä, kun joutui pohtimaan maahanmuuttajien asemaa suomalaisessa työelämässä. Terveydenhuoltoalalla pääkaupunkiseudulla työskentelee runsaasti maahanmuuttajia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, hoitoala, maahanmuuttajat, työ, työmarkkinat, työelämä

Veroale kasviksille?

Lauantai 27.9.2008 klo 7:37 - Johanna Koivuniemi

Tänä aamuna huomasin uutisen teksti-TV:ssä, jossa Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka vaatii kasviksille veroalea. Kasvisten, hedelmien ja marjojen syönnin on useassa tutkimuksessa todettu alentavan riskiä sairastua tyypin 2 eli niin kutsuttuun aikuistyypin diabetekseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kasvikset, hedelmät, marjat, tyypin 2 diabetes, verotus

Pätkätyöt - kenen ongelma?

Perjantai 26.9.2008 klo 20:58 - Johanna Koivuniemi

Työelämä on muuttunut paljon jo kymmenessä vuodessa. Pätkätöiden runsaus nousee usein julkisessa keskustelussa esiin ammattiyhdistysten ja  vaaliehdokkaina olevien suusta. Pätkätyöt kuuluvat niin sanottuihin epätyypillisiin työsuhteisiin. Erityisesti sosiaali- ja terveysalalla niitä on perinteisesti ollut runsaasti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, työelämä, pätkätyö, sosiaali- ja terveysala

Työpaikkojen johtamista kehitettävä

Maanantai 22.9.2008 klo 20:11 - Johanna Koivuniemi

Kuuntelin aamulla radiouutisia, joissa kerrottiin, että työpaikkakiusaaminen Suomessa on huomattavasti yleisempää kuin muissa pohjoismaissa. Lisäksi työpaikkakiusaamisen kerrottiin olevan lisääntymään päin.

 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, työpaikkakiusaaminen, johtaminen, työyhteisö, Suomi

Päiväkoti vai koti?

Perjantai 19.9.2008 - Johanna Koivuniemi

Olimme eilen päiväkodin vanhempainillassa. Se palautti taas hyvin mieleen, että vuoden ja kahden kuukauden ikäinen poikamme on nuorin lapsi päiväkodissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, päivähoito, työ, lapsi, flunssa, kotiäitiys, ura