Kotiäidin vaikea arki

Perjantai 23.8.2013 - Johanna Koivuniemi

Joka viikko on jotakin, on äidin lääkäriaikaa, lapsen lääkäriaikaa jne. Joka paikkaan ei ole mahdollista ottaa kolmea lasta mukaan. Työelämässä ollessa lapsilla oli päivähoitopaikka, jossa lapset pystyivät olla sen aikaa, kun äidillä oli vaikkapa aika äitiyspoliklinikalle, jossa on erikseen jopa kyltit, ettei lapsia saa ottaa mukaan tutkimushuoneisiin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotiäiti, päivähoito, kotihoito, kotiapu

Isäkuukausi tekee hyvää koko perheelle

Maanantai 2.7.2012 - Johanna Koivuniemi

Kesäkuussa uutisoitiin useissa medioissa (esimerkiksi MTV3:ssa), että Suomessa isäkuukauden käyttää vain 27,7 prosenttia isistä, kun vaikkapa Ruotsissa mahdollisuuteen tarttuu noin puolet isistä. Eniten isäkuukautta pidetään Ahvenanmaalla ja vähiten Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lisäksi on selvitetty, että korkeasti koulutetut pitävät isäkuukauden herkemmin kuin matalammin koulutetut.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: isäkuukausi, isä, vanhempainvapaa, koti

Leipojan painajainen?

Perjantai 6.4.2012 klo 12:38 - Johanna Koivuniemi

Toissapäivänä avasin pakkauksestaan Yhteishyvän uusimman ruoka-liitteen. Viimeisellä aukeamalla oli Tropiikin suklaakakun ohje. Samantien päätin lisätä kakkuun tarvittavat ainekset kauppalistaan, että mies voi ne samalla kaupassa käydessään ostaa. Nyt kakku odottaa syöjiään jääkaapissa. Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta minulle, vaikka olen aina ajatellut, ettei minusta ole leipojaksi eikä ruuanlaittajaksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, leivonta, ruoanlaitto, kotitalous

Isku vasten lapsiperheiden kasvoja

Perjantai 2.3.2012 klo 11:43 - Johanna Koivuniemi

Helsingin Sanomien tämänpäiväisen uutisen mukaan hallitus harkitsee kotihoidontuen keston lyhentämistä vuodella. Jatkossa tukea ei enää maksettaisi kaksi vuotta täyttäneistä lapsista. Vaikka perusteluissa käytetään nimenomaan taloudellisia argumentteja, kyseessä on puhtaasti arvovalinta!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, kotihoidontuki

Muuttoa muuton perään

Lauantai 15.1.2011 - Johanna Koivuniemi

Muutimme perheen kanssa vuodenvaihteessa Mäntsälästä Kauhajoelle. Syyskuussa tapahtuneen asunnonmyynnin jälkeen perheemme asuminen on ollut ”vähän sitä sun tätä”. Ensiksi asuimme Mäntsälässä pienessä vuokra-asunnossa kolmisen kuukautta poikien kanssa miehen työskennellessä ja asuessa pääosin jo Kauhajoella. Vuodenvaihteessa muutimme Kauhajoelle vuokra-asuntoon – jälleen ajatuksella ”väliaikaisesti”.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muutto, asunto, koti, stressi

Lapsiystävällinen Mäntsälä

Torstai 9.10.2008 klo 23:25 - Johanna Koivuniemi

Silmiini osui eilisestä Tuusulanjärven Viikkouutisista mielenkiintoinen juttu Suomen lapsiystävällisimmistä kunnista. Mäntsälä rankattiin tutkimuksessa vasta sijalle 204. pisteiden ollessa 37,3 pistettä 50 pisteestä. Lapsiystävällisimpien kuntien kärjessä olivat Siikajoki, Mustasaari ja naapurikuntamme Sipoo.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, lapset, kuntalisä, Mäntsälä-lisä, kotihoito, Valitut Palat, tutkimus.

Mitä olisi elämä ilman autoa?

Tiistai 7.10.2008 klo 21:16 - Johanna Koivuniemi

Elämä muuttui rajusti, kun muutimme Helsingistä Puistolan juna-aseman vierestä Mäntsälän Hyökännummelle. Vaikka suurin osa asioista toi muutosta parempaan, julkisen liikenteen käyttömahdollisuuksissa mentiin lähelle nollaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: auto, joukkoliikenne, liikenne, työmatkat, päiväkoti, perhe

Päiväkoti vai koti?

Perjantai 19.9.2008 - Johanna Koivuniemi

Olimme eilen päiväkodin vanhempainillassa. Se palautti taas hyvin mieleen, että vuoden ja kahden kuukauden ikäinen poikamme on nuorin lapsi päiväkodissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, päivähoito, työ, lapsi, flunssa, kotiäitiys, ura