Kurjuutta jakamassa

Tiistai 17.11.2009 klo 19.55 - Johanna Koivuniemi

Eilen pidetyssä kunnanvaltuuston kokouksessa keskustelun päähuomio kohdistui tulevan vuoden veroprosenttiin. Esitykset ja äänestykset noudattivat aika lailla ennakko-odotuksia. Valtuuston vasemmalta puolen esitettiin veroprosentin korottamista nykyisestä 19,50:stä 20:een prosenttiin, kun taas oikealta laidalta esitettiin veroprosentin pitämistä nykyisellään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallispolitiikka, kuntatalous, veroprosentti

Kestovaippojen käyttäjäksi - minäkö?

Tiistai 6.10.2009 klo 22.09 - Johanna Koivuniemi

Luin jutun kestovaippoja käyttävästä äidistä sunnuntain Keski-Uusimaasta. Jutusta sain tietää, että nyt vietetään kestovaippaviikkoa. Kestovaippaviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa, mutta siitä on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kestovaipat, vaippa, ympäristö

Perhekerhot tärkeitä äitien jaksamiselle

Sunnuntai 23.8.2009 klo 21.23 - Johanna Koivuniemi

Koulujen alku on käynnistänyt syksyn. Samalla ovat avanneet ovensa myös erilaiset kerhot. Mekin olemme ehtineet tälle syksylle käydä jo Mannerheimin lastensuojeluliiton Kellokosken yhdistyksen perhekahvilassa Nallentuvalla sekä Tuusulan kunnan järjestämässä Vauvalassa Kellokosken perhekeskuksessa. Tulevana keskiviikkona kokoontuu ensimmäisen kerran myös seurakunnan perhekerho Hyökännummen kerhotalolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, perhekerhot, MLL, äitiys, vanhemmuus, Mäntsälä, Tuusula, kunnallinen päätöksenteko

Sepänmäen markkinoilla

Sunnuntai 9.8.2009 klo 12.26 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälä on perinteinen kulttuuripitäjä, josta löytyy nähtävää ja osaamista moneen lähtöön. Viime kesänä kävimme eräänä iltana Hirvihaarassa sijaitsevan Sepänmäen museon pihassa kääntymässä katsomassa, millainen paikka se on.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, markkinat, Hirvihaara, museo

Äidit politiikassa

Torstai 30.7.2009 klo 11.25 - Johanna Koivuniemi

On ollut ihmetystä herättävää lukea viime aikoina niin pää- kuin mielipidekirjoituksia, joissa pohditaan tuoreen europarlamentaarikko Riikka Mannerin raskautta ja sitä, olisiko siitä pitänyt kertoa jo aiemmin jne.

Työelämän suhteen kaikki korostavat, että raskaus ja perheen perustaminen eivät saa vaikuttaa työpaikan saantiin, eivätkä ne saa olla syrjintäperusteita. Lainsäädäntö estää syrjinnän raskauden perusteella. Mielenkiintoista on nyt, kuinka piilosovinismi ja ihmisten todelliset ajatukset nousevat pintaan, kun on kysymys politiikasta ja luottamustoimista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, vanhemmuus, politiikka, työelämä, Euroopan parlamentti, Riikka Manner, sovinismi, tasa-arvo

Äidin tunteet

Lauantai 20.6.2009 klo 21.21 - Johanna Koivuniemi

Lapsen odotuksen viimeiset viikot ovat aina jännityksen, odotuksen ja uuteen valmistautumisen aikaa. Kaikki tulevan pienokaisen tarvikkeet vaatteista sänkyyn ja vaunuihin pyritään laittamaan hyvissä ajoin valmiiksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, lapsi, synnytys, perhe, sairaala

Vaiheikas viikonloppu

Sunnuntai 31.5.2009 klo 21.43 - Johanna Koivuniemi

Toukokuun viimeinen viikonloppu on ollut perheellemme monella tapaa vaiheikas. Kävin perjantaina Naistenklinikalla, missä lääkärin kanssa arvioitiin uuden tulokkaan painoa ja mahdollista synnytyspäivää.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, viikonloppu, lapsi, syntymä, ylioppilas, Naistenklinikka

Mäntsälän kouluverkosta keskusteltava

Maanantai 20.4.2009 - Johanna Koivuniemi

Olin tänään kuluvan valtuustokauden kolmannessa valtuuston kokouksessa. Alun perin kokouksen merkittävämmäksi päätettäväksi asiaksi piti olla tulossa kouluverkkoasia, jossa olisi päätetty kahden Mäntsälän kyläkoulun lakkauttamisesta. Edellisviikolla kunnanhallitus teki yllättäen päätöksen asian käsittelyn siirtämisestä syksyyn kunnan talousarviokäsittelyn yhteyteen. Näin ollen valtuuston asialista jäi köykäiseksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, koulu, kouluverkko, Mäntsälä, valtuusto, keskusta

Uusi vaikutuskanava lapsille ja nuorille

Tiistai 7.4.2009 klo 22.25 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälässä on otettu vastikään käyttöön valtakunnallinen Aloitekanava.fi -palvelu. Kanavalla lapset ja nuoret voivat esittää ideoita kotikuntansa kehittämiseksi, kommentoida muiden ajatuksia ja äänestää aloitteista. Palvelun ideana on, että nämä aloitteet etenevät edelleen kuntapäättäjille ja että myös kunnan toimielimistä voidaan esittää lapsille ja nuorille sinne ideoita kommentoitaviksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, nuoret, lapset, kunta, päätöksenteko, aloite, nuorisotilat, nuorisotyö, nuoriso

Mäntsälä tarvitsee lisää kaupallista vetovoimaa

Sunnuntai 22.3.2009 klo 20.53 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän keskustaajaman ilme on herättänyt minussa ihmetystä jo siitä saakka, kun muutimme perheen kanssa tänne vuosi sitten. Kuntakeskuksen ilmeen ja ulkonäön rumuuden lisäksi Mäntsälän kaupallinen vetovoima vaikuttaa heikolta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, Mäntsälä, yrittäjyys, kauppa, palvelut, vetovoima, väestö, talous, kaavoitus

Kuntalaisen aloiteoikeus

Keskiviikko 11.3.2009 klo 21.01 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän kunnanvaltuuston seuraavan kokouksen asialistalla on luettelo viime vuoden aikana tehdyistä kuntalaisaloitteista ja samalla selvitys siitä, missä vaiheessa niiden käsittely on. Mäntsälän asukkaat ovat viime vuonna tehneet seitsemän aloitetta, jotka koskevat kaavoitusta, Apposen kiinteistöä, tien nimen vaihtoa, katuvalaistuksen saamista, julkista liikennettä ja koulutiloja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kuntalaisaloite, vaikuttaminen, luottamushenkilö, taloyhtiö, tie

Yhdessä työtä lasten hyväksi

Tiistai 24.2.2009 klo 22.02 - Johanna Koivuniemi

Satuin kuulemaan jo helmikuun alussa Helsingin yliopiston psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen radiohaastattelun liittyen lasten hoidon ongelmiin. Samasta asiasta sain lukea viime sunnuntaina Turun Sanomien nettisivuilta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: lapset, päivähoito, tutkimus, blogi

Kielitaito on ykkösasia kotoutumisessa

Perjantai 30.1.2009 klo 23.17 - Johanna Koivuniemi

Tiedotusvälineissä on viime päivinä käsitelty maahanmuuttajien kotoutumista. Esiin on nostettu työantajien asenteet maahanmuuttajien työllistämistä kohtaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, maahanmuuttajat, työllistyminen, kotoutuminen, kieli, suomi, kielitaito, Pentti Arajärvi

Valtuustokokouksen satoa - Mäntsälään pormestari?

Maanantai 26.1.2009 klo 22.04 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän valtuuston ensimmäinen kokous on takana. Kunnanvaltuuston kokouksessa ei jouduttu äänestelemään pitkälle iltaan saakka, vaikka sitä jo paikallislehdissäkin ennakkoon pelättiin. Uusi valtuustokausi avattiin luottamushenkilövalinnoilla, jotka lopulta tehtiin hyvässä sovussa ja hengessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi, kunnanvaltuusto, pormestari, kuntapolitiikka, Keskusta.

Valtuustokauden kynnyksellä

Torstai 15.1.2009 klo 22.24 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän keskustalaiset kokoontuivat tänään kunnantalon valtuustosaliin tekemään päätöksiä kunnallisten luottamuspaikkojen jaosta tulevalle nelivuotiskaudelle. Kokouksen tunnelma ja henki oli hyvä, sillä luottamuspaikat saatiin jaettua sopuisasti ja ilman äänestyksiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, valtuusto, luottamuspaikat, Keskusta, politiikka, lautakunta

Vaarantuuko kuntalaisten tasa-arvo?

Torstai 18.12.2008 klo 0.58 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälän kunnanhallitus päätti viime viikolla siirtyä kunnallisten ilmoitusten julkaisemisessa ilmoitustaulu- ja internet-linjalle. Kuntalaisilla on tähän saakka ollut mahdollisuus saada tietoa kunnassa valmistelussa olevista ja virallisissa kokouksissa käsiteltävistä asioista kahdesta alueella ilmestyvästä lehdestä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunta, tasa-arvo, vaikuttaminen, media, valmistelu, demokratia, internet

Joustavuutta päivähoitomaksuihin?

Tiistai 11.11.2008 klo 21.19 - Johanna Koivuniemi

Puoltatoista ikävuotta lähestyvä poikamme on kokopäiväisesti hoidossa päiväkodissa. Suunnittelimme, että joulukuussa poikamme olisi vain osan kuusta hoidossa, koska pystymme jonkin verran järjestelemään työvuorojamme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, päivähoito, maksut, Mäntsälä-lisä, kunta, joustavuus

Koronlaskua odotellessa

Keskiviikko 29.10.2008 klo 22.05 - Johanna Koivuniemi

Olemme asuneet maaliskuusta saakka Mäntsälässä, kun kolmihenkiseksi muuttuneelle perheelle ei kerrostalokaksio enää tarjonnut tilavaa asumista. Hyökännummelta löysimme oman kodin, tai kuten usein niin hauskasti sanotaan, "pankin" talon, jossa me asumme. Ehkä parin vuosikymmenen jälkeen taloa voi kutsua omaksi ;)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, asuminen, velka, talouskriisi, korko

Nöyrä kiitos!

Sunnuntai 26.10.2008 klo 22.53 - Johanna Koivuniemi

Tunne on tällä hetkellä uskomaton! 85 ääntä kunnallisvaaleissa ja valtuustopaikka vetävät mielen todella nöyräksi. Kova vaalityö kannatti. Haluan mitä lämpimimmin ja nöyrimmin kiittää kaikkia minua äänestäneitä ja kaikkia minua vaalityössäni tukeneita ympäri Suomen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: blogi, kunnallisvaalit, tulos, valtuustopaikka

Kunnallisvaalit. Nyt.

Sunnuntai 26.10.2008 klo 11.51 - Johanna Koivuniemi

Varsinainen kunnallisvaalipäivä on tänään. Nyt jokainen ehdokas odottaa enemmän tai vähemmän jännittyneenä iltaa ja vaalipaikkojen sulkeutumista tietääkseen, kuinka vaalissa käy. Mäntsälässä vaalityötä on tehty mukavalla ehdokas- ja tukijajoukolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallisvaalit, Mäntsälä, tupailta, äänestys, vaalit

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »