Lomassa on taikaa!

Sunnuntai 18.7.2010 klo 22.01 - Johanna Koivuniemi

Kesä on kuumimmillaan – samoin kesälomakausi. Kesän ainoa lomaviikko on itselläni takana ja huomenna jatkuvat työt. Tosin tämäkin lomaviikko oli palkatonta, koska aloitin nykyisessä työpaikassani vasta huhtikuun lopussa. Toivoa sopii, että lomaa olisi ensi kesänä hiukan enemmän.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, loma, Turku, historia, vapaa-aika, Muumimaailma

Uusi alku ja uudet ihmiset?

Sunnuntai 13.6.2010 klo 11.49 - Johanna Koivuniemi

Viikonlopun aikana Keskustan koko johto uusiutui entistä varapuheenjohtajaa Tuomo Puumalaa lukuun ottamatta. Henkilövaalin tulos oli itselleni suuri pettymys.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: blogi, puoluekokous, Keskusta, luottamus

Suomi tarvitsee perheministeriön

Lauantai 29.5.2010 klo 20.00 - Johanna Koivuniemi

Suomessa olisi syytä perustaa oma perheministeriö. Suomi ikääntyy hurjalla vauhdilla, mutta uusia sukupolvia ei kuitenkaan synny samalla tahdilla. Perhepolitiikka onkin tämän ikääntyvän suomalaisen yhteiskunnan tärkein yhteiskunnallisen vaikuttamisen sektori. Nykyisen elintason ja hyvinvointipalveluiden säilyttäminen käy mahdottomaksi, jos uutta sukupolvea ei ole ottamaan vastuulleen yhteiskunnan rattaiden pyörittämistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, perhepolitiikka, ministeriö, arvot

Keskustan puheenjohtajakisan sävyerot

Tiistai 25.5.2010 klo 23.30 - Johanna Koivuniemi

Kävimme tänään koko perheen voimin katsomassa Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden paneelia Vantaan Heurekassa. Paneelissa olivat ehdokkaista paikalla Timo Kaunisto, Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen, sillä Paavo Väyrynen oli virkatehtävissä ulkomailla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, keskusta, perhepolitiikka, puoluekokous

Politiikka lähelle ihmistä

Sunnuntai 9.5.2010 klo 21.38 - Johanna Koivuniemi

Eilen oli valtakunnallinen, jo perinteeksi muodostunut rollaattorimarssipäivä. Toukokuun toinen lauantai toteutettava rollaattorimarssi toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Marssin tarkoituksena on järjestää vanhuksille mahdollisuus ulkoiluun. Valitettavasti mahdollisuutta ulkoiluun ei vanhainkodeissa ja muissa hoitolaitoksissa asuvilla ole säännöllisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vapaaehtoistyö, vanhustenhoito, Mäntsälä, rollaattorimarssi

Ylen kohtuuton palkka

Maanantai 3.5.2010 klo 19.03 - Johanna Koivuniemi

Tänään uutisoitiin, että Yleisradion uusi toimitusjohtaja Lauri Kiviselle maksetaan palkkaa 25 000 euroa kuukaudessa. Kivisen edeltäjä Mikael Jungnerille maksettiin 16 000 euron kuukausipalkkaa. Työmies ja –nainen ovat varmasti palkkansa ansainneet, mutta jokin kohtuus pitäisi palkkauksessakin olla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, palkka, Yleisradio

Pääkaupunkiseudulla otettava käyttöön ruuhkamaksut

Sunnuntai 25.4.2010 klo 20.29 - Johanna Koivuniemi

Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on jo vuosia pohdittu sitä, pitäisikö meillä ottaa käyttöön ruuhkamaksut. Pohdinnasta ja selvityksistä olisi jo viimein aika päästä käytäntöön. Helsingin seudulla henkilöautoliikenteen määrä on kasvanut väestön keskittymiskehityksen ja työpaikkapendelöinnin vuoksi, mikä näkyy arkipäivisin pääkaupungin sisään- ja ulosmeno- sekä kehäteillä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi, ruuhkamaksut, autoilu, joukkoliikenne

On tosiasioiden aika?

Lauantai 13.3.2010 klo 17.38 - Johanna Koivuniemi

Viime aikoina on saatu usein lukea niin mielipidekirjoituksia kuin kuulla mielipiteitä, joissa kirjoittaja tai puhuja on halunnut kertoa jostain ajankohtaisesta asiasta ”tosiasioita”. Yhdestä asiasta on saatettu esittää lehtien palstoilla ihan erilaisia totuuksia – kirjoittajasta riippuen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, totuus, päätöksenteko

Uusia taitoja koululaisille

Sunnuntai 28.2.2010 klo 20.24 - Johanna Koivuniemi

Mietimme juuri yläkouluikäiselle pikkuveljelleni aihetta, mistä hän voisi pitää mielipidepuheen huomenna koulussa. Pitääkö puhe esimerkiksi siitä, että ruotsista pitäisi tehdä valinnainen aihe tai että nuorille pitäisi järjestää lisää kesätyöpaikkoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, koulu, oppiaineet, opiskelu

Äänioikeusraja 16 vuoteen?

Tiistai 26.1.2010 klo 20.48 - Johanna Koivuniemi

Oikeusministeriö asetti tänään työryhmän selvittämään äänioikeusikärajan laskemista 16 ikävuoteen kunnallisvaaleissa. Valtiovalta ei ole asialla ensimmäisenä, sillä 16-vuotiaat pääsevät äänestämään tänä syksynä ensimmäistä kertaa seurakuntavaaleissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äänioikeus, demokratia, Suomen Keskustanuoret

Politiikka tarvitsee äitejä

Lauantai 16.1.2010 klo 20.30 - Johanna Koivuniemi

Keskustan varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki kertoi tänään, ettei pyri ensi kesänä Lahdessa Matti Vanhaselta vapautuvaan puheenjohtajan paikkaan. Paula perusteli päätöstä perhesyillä, sillä hänellä on kaksi alle kouluikäistä lasta. Päätös on hyvin ymmärrettävä.

Ensimmäisinä elinvuosina äidin läsnäolo ja huolenpito ovat lapselle tärkeitä. Pienten lasten äidin roolin yhteensovittaminen työn tai poliittisten luottamustehtävien kanssa ei ole aina helppo tehtävä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, Keskusta, politiikka, Paula Lehtomäki

Tapahtumarikas vuosi

Lauantai 26.12.2009 klo 13.04 - Johanna Koivuniemi

Joulun pitkät pyhät alkavat olla ohi. Joissain perheissä valmistaudutaan hiljalleen ensi viikon lyhyeen arkeen ennen Uutta Vuotta. Toisissa perheissä taas joululoma jatkuu vanhempien viettäessä välipäivät poissa töistä vapaalla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, joulu, uusivuosi, perhe

Itsenäisyyden merkitys

Sunnuntai 6.12.2009 klo 17.03 - Johanna Koivuniemi

Tulin juuri kotiin Mäntsälän kunnan ja seurakunnan järjestämästä itsenäisyyspäivän juhlasta. Aluksi kirkossa oli jumalanpalvelus, minkä jälkeen seurakuntatalolla itsenäisyysjuhla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, itsenäisyys, Suomi, Itsenäisyyspäivä

Kurjuutta jakamassa

Tiistai 17.11.2009 klo 19.55 - Johanna Koivuniemi

Eilen pidetyssä kunnanvaltuuston kokouksessa keskustelun päähuomio kohdistui tulevan vuoden veroprosenttiin. Esitykset ja äänestykset noudattivat aika lailla ennakko-odotuksia. Valtuuston vasemmalta puolen esitettiin veroprosentin korottamista nykyisestä 19,50:stä 20:een prosenttiin, kun taas oikealta laidalta esitettiin veroprosentin pitämistä nykyisellään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kunnallispolitiikka, kuntatalous, veroprosentti

Kestovaippojen käyttäjäksi - minäkö?

Tiistai 6.10.2009 klo 22.09 - Johanna Koivuniemi

Luin jutun kestovaippoja käyttävästä äidistä sunnuntain Keski-Uusimaasta. Jutusta sain tietää, että nyt vietetään kestovaippaviikkoa. Kestovaippaviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa, mutta siitä on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, kestovaipat, vaippa, ympäristö

Koulut ja talous

Maanantai 21.9.2009 klo 23.00 - Johanna Koivuniemi

Kovaa kohua herättänyt valtuuston kokous on takana. Valtuusto päätti Mäntsälän pitkän tähtäimen kouluverkosta yksimielisesti, mutta monin sanankääntein. Asiasta käytiin pitkään keskustelua. Kuuden koulun lakkauttaminen on kaikesta huolimatta kova juttu. Alakoulujen määrä laskee 17:stä 11:een. Kouluverkkoselvityksen mukaan tehty päätös oli kuitenkin ainoa oikea.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: koulu, kouluverkko, säästöt, kuntatalous, talous, homekoulut, sivistys, Mäntsälä

Kylät ja yhteisöllisyys muutoksen kourissa

Lauantai 12.9.2009 klo 18.26 - Johanna Koivuniemi

Niin Mäntsälässä kuin monessa muussakin kunnassa ollaan käymässä tai käyty vilkasta keskustelua kyläkoulujen kohtalosta. Keskusteluissa koulujen lakkauttaminen nähdään samalla kyseisten kylien kuolemana. Usein koulut ovatkin viimeisiä palveluita, joita itse kylillä on, koska kyläkaupat ovat hävinneet kyläkuvista jo aikaa sitten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mäntsälä, kylä, yhteisö, yhteisöllisyys, harrastaminen, koulu, kyläkauppa, kunnallispolitiikka.

Perhekerhot tärkeitä äitien jaksamiselle

Sunnuntai 23.8.2009 klo 21.23 - Johanna Koivuniemi

Koulujen alku on käynnistänyt syksyn. Samalla ovat avanneet ovensa myös erilaiset kerhot. Mekin olemme ehtineet tälle syksylle käydä jo Mannerheimin lastensuojeluliiton Kellokosken yhdistyksen perhekahvilassa Nallentuvalla sekä Tuusulan kunnan järjestämässä Vauvalassa Kellokosken perhekeskuksessa. Tulevana keskiviikkona kokoontuu ensimmäisen kerran myös seurakunnan perhekerho Hyökännummen kerhotalolla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, perhe, perhekerhot, MLL, äitiys, vanhemmuus, Mäntsälä, Tuusula, kunnallinen päätöksenteko

Sepänmäen markkinoilla

Sunnuntai 9.8.2009 klo 12.26 - Johanna Koivuniemi

Mäntsälä on perinteinen kulttuuripitäjä, josta löytyy nähtävää ja osaamista moneen lähtöön. Viime kesänä kävimme eräänä iltana Hirvihaarassa sijaitsevan Sepänmäen museon pihassa kääntymässä katsomassa, millainen paikka se on.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, markkinat, Hirvihaara, museo

Äidit politiikassa

Torstai 30.7.2009 klo 11.25 - Johanna Koivuniemi

On ollut ihmetystä herättävää lukea viime aikoina niin pää- kuin mielipidekirjoituksia, joissa pohditaan tuoreen europarlamentaarikko Riikka Mannerin raskautta ja sitä, olisiko siitä pitänyt kertoa jo aiemmin jne.

Työelämän suhteen kaikki korostavat, että raskaus ja perheen perustaminen eivät saa vaikuttaa työpaikan saantiin, eivätkä ne saa olla syrjintäperusteita. Lainsäädäntö estää syrjinnän raskauden perusteella. Mielenkiintoista on nyt, kuinka piilosovinismi ja ihmisten todelliset ajatukset nousevat pintaan, kun on kysymys politiikasta ja luottamustoimista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, äitiys, vanhemmuus, politiikka, työelämä, Euroopan parlamentti, Riikka Manner, sovinismi, tasa-arvo

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »